‘Apple start productie van snelle en zuinige A12-chip voor 2018 iPhones’

Lars Paijmans
23 mei 2018, 9:28
2 min leestijd
‘Apple start productie van snelle en zuinige A12-chip voor 2018 iPhones’

Met september aan de horizon is Apple officieel begonnen met de massaproductie van de A12-chip, de gloednieuwe processor die de onaangekondigde 2018 iPhones sneller en zuiniger dan ooit moet maken.

Lees verder na de advertentie.

A12-chip productie gestart

Bloomberg schrijft vandaag dat Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) is begonnen met de productie van de chip. Aangezien Bloomberg één van de meest betrouwbare bronnen is als het op Apple-geruchten aankomt, en september steeds dichterbij komt, klinkt het verhaal aannemelijk.

De processor die Apple later hoogstwaarschijnlijk zal omdopen tot ‘A12’ gebruikt een zogenaamd 7 nanometer-design. Dit maakt de chip kleiner, sneller en een stuk energiezuiniger dan de 10 nanometer-variant die nu nog in de iPhone 8 en iPhone X zit.

A12-chip productie

Omdat de A12-chip de kern van de nieuwe iPhones vormt, zou dit betekenen dat de nieuwe toestellen niet alleen sneller maar ook energiezuiniger worden. TSMC zou in april al stilletjes gestart zijn met het produceren van deze nieuwe chipvariant.

Hiermee is Apple één van de eerste grote techbedrijven die 7 nanometer-chips gaat gebruiken, al zal het naar verwachting niet lang duren tot ook de concurrentie hiermee aan de slag gaat. Zo liet Samsung weten dit jaar nog met een soortgelijke chip te komen, waarschijnlijk voor de onaangekondigde Galaxy Note 9. Naast TSMC werkt concurrent Qualcomm ook aan een chip met dezelfde kenmerken.

A12 in drie nieuwe iPhones

De A12-chip komen we dit najaar tegen in maar liefst drie nieuwe iPhones. Net zoals vorig jaar brengt Apple in het najaar drie modellen uit, die allemaal uitgerust worden met de nieuwe processor. Toch verschillen de drie voor de rest flink van elkaar, zowel qua functies als prijs.

Allereerst zou er een opvolger van de iPhone X verschijnen met een soortgelijk design en betere specs, daarnaast onthult Apple ook de eerste iPhone XS Max, een grotere variant met een 6,5 inch-oled-scherm. Tot slot komt er een nieuw budgetmodel op de markt met het uiterlijk van de iPhone X, maar een lcd-scherm. Hiermee hoopt Apple voor iedere consument die dit najaar op zoek is naar een nieuwe smartphone iets te bieden te hebben.

Lees ook: Op deze 6 manieren wordt de 6,1-inch iPhone het 2018-budgetmodel

Bron: Bloomberg
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone XS Max

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XS Max
Apple iPhone XS Max
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen