‘Apple start productie van nieuwe A11-chip voor iPhone 8’

Rutger Otto
11 mei 2017, 17:20
2 min leestijd
‘Apple start productie van nieuwe A11-chip voor iPhone 8’

De productie van de A11-chips zou zijn gestart. Ook zijn er nieuwe geruchten over de release van de iPhone 8 en de komst van gezichtsherkenning.

Lees verder na de advertentie.

A11-chip productie gestart

TSMC, Apples fabrikant van mobiele processors, is begonnen met de productie van de volgende chip voor de iPhone 8. Dat is naar verwachting de snellere en krachtigere A11-chip. Dat schrijft althans DigiTimes op basis van bronnen uit de productieketen.

Dat de productie is gestart, zegt overigens nog niet zoveel over de iPhone 8 release. Daarover spraken de bronnen van DigiTimes niet. Dat deed de bekende en vaak betrouwbare lekker Onleaks wel. Hij schreef donderdag op Twitter dat de massaproductie van de iPhone 8 in augustus zou beginnen en dat het toestel in september uitkomt.

iPhone 8 afmetingen

iPhone 8 release mogelijk later

Dat zou goed nieuws zijn, maar een maand productietijd klinkt nogal krap. Het zou tot aanvankelijke tekorten van het toestel kunnen leiden. Eerder voorspelde analist Ming-Chi Kuo nog dat de productie voor de iPhone 8 pas in oktober of november van dit jaar van start gaat. Doorgaans presenteert Apple zijn nieuwe telefoons echter in september met de release enkele weken daarna. In de productie zouden volgens de analist problemen zijn met het maken van oled-panelen en de vingerafdrukscanner, die mogelijk in het scherm komt.

Het scherm van de iPhone 8 zou als enige een oled-display zijn. Tot nu toe koos Apple altijd voor een lcd-scherm voor de iPhone. Het nieuwe display loopt door in de schermranden en de homeknop komt in het scherm, zo gaan de geruchten.

Gezichtsherkenning

Als Apple het niet voor elkaar krijgt om Touch ID in het scherm te bouwen, dan kan het bedrijf wel eens kiezen voor gezichtsherkenning om de telefoon te ontgrendelen. Volgens een bericht uit de productieketen van Korea Economic Daily heeft Apple een bestelling geplaatst bij LG Innotek voor een 3D cameramodule die gezichtsherkenning ondersteunt. Met deze deal zou een bedrag van omgerekend 163 miljoen dollar zijn gemoeid.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen