9292OV gaat API vrijgegeven
Redactie

Het is bijna zover. Na jarenlang geklaag door ontwikkelaars gaat 9292OV een API ontwikkelen. Met deze API kan iedere ontwikkelaar gebruik maken van alle actuele reistijden van het openbaar vervoer in Nederland. Dit zou kunnen betekenen dat er in de toekomst erg veel applicaties voor het openbaar vervoer in de App Store verschijnen.

Onofficiële applicaties

Sinds een aantal jaren staan er onofficiële applicaties voor het openbaar vervoer in de App Store. Een voorbeeld van zo’n applicatie is ‘Trein’. Dit heeft de NS en 9292OV aan het denken gezet, en binnen enkele maanden lanceerden zei zelf officiële applicaties. Ondanks de gratis officiële applicaties, bleven de onofficiële vaak aangeschaft worden.

De NS heeft om deze reden enkele weken geleden een API beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. Hier reageerde men erg positief op. De ontwikkelaars achter de dienst 9292OV hebben hierdoor waarschijnlijk het gevoel gekregen dat ze niet achter konden blijven, en dus hebben ze ook een API aangekondigd. Deze zal naar verwachting dit najaar verschijnen.

  • Spotlights:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.