90 procent van iOS-toestellen draait op iOS 7
Rutger Otto

In afwachting van iOS 8 gaat het behoorlijk goed met de installatie van iOS 7 onder gebruikers. Maar liefst 90 procent van alle iPhones, iPads en iPods die de App Store bezoeken, draaien op iOS 7.

iOS 7Dat blijkt uit de laatste update van Apples ontwikkelaarspagina op de website. Tien maanden na de lancering van iOS 7 zijn er nog steeds gebruikers die het nieuwe besturingssysteem omarmen. In april van dit jaar was iOS 7 nog op 87 procent van de Apple-apparaten te vinden, wat neerkomt op een stijging van 1 procent per maand.

Gemeten via de App Store

Het bedrijf uit Cupertino maakt op de webpagina bekend dat 90 procent van de toestellen die de iOS App Store bezochten de laatste versie van iOS draaiden. Dat werd getest in een periode van zeven dagen die eindigde op 13 juli.

De overstap naar iOS 7 ging voornamelijk ten koste van iOS 6 gebruik. Dat was eerst 11 procent, maar daalde naar 9 procent. iOS 5 is nog geïnstalleerd op twee procent van alle Apple-apparaten in gebruik.

Eind vorig jaar stond de teller van iPhones, iPads en iPods die overstapten op het platte OS op 78 procent. Sinds die tijd het dus nog 12 procent geüpdatet naar iOS 7. Hoewel de snelste groei na december van vorig jaar wel achter de rug was, is de groei van iOS 7 nog steeds bewonderenswaardig, zeker omdat iOS 8 al is aangekondigd.

Nieuw in iOS 8

iOS 8 staat gepland voor komende herfst en zal weer een aantal verbeteringen en vernieuwingen doorvoeren. Zo komt er ondersteuning voor smart homes via HomeKit en is er een gezondheidsplatform met HealthKit en de Health app. Ook moet met iOS 8 een betere integratie met je Mac tot stand komen.

Lees meer iOS 8 nieuws

  • Categorie:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.