Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘Bijna 9 miljoen Nederlanders gebruiken WhatsApp’

Rutger Otto
27 oktober 2014, 8:58
2 min leestijd
‘Bijna 9 miljoen Nederlanders gebruiken WhatsApp’

Iets meer dan 8,7 miljoen Nederlanders hadden in september van dit jaar WhatsApp op hun telefoon staan. Dat blijkt uit een kwartaalonderzoek van Telecompaper onder 2000 Nederlandse respondenten.

Lees verder na de advertentie.

In dit Dutch App Market-rapport, dat je voor liefst 2250 euro kan kopen, staat dat de berichtendienst nog steeds wint aan populariteit. Sinds vorig jaar is het aantal gebruikers namelijk met een miljoen mensen gestegen. Van alle vrouwen met smartphones heeft 90 procent WhatsApp geïnstalleerd, van alle mannen heeft 80 procent de app op de smartphone.

Meer WhatsApp gebruikers

WhatsApp doet het dus nog steeds goed na de overname van Facebook begin dit jaar. De laatste tijd zwerven er veel geruchten online dat WhatsApp binnenkort een belfunctie zou krijgen. Ook ontbreekt iPhone 6-optimalisatie nog steeds, waardoor de app er momenteel niet erg mooi uitziet op de nieuwste telefoons van Apple. In een aankomende update moet dat overigens verholpen worden.

WhatsApp belfunctie

Facebook Messenger

Ook opvallend is dat het rapport meldt dat Facebook Messenger ten opzichte van vorig jaar grootschalig is geïnstalleerd. In september 2013 was de app van Facebook 1,7 miljoen keer geïnstalleerd, een jaar later is dat al ruim 3,7 miljoen keer.

Daarmee blijkt dus dat de ontkoppeling van de Messenger-app uit de algemene Facebook-app effect heeft gehad. Eerder dit jaar maakte Facebook het gebruikers verplicht om een aparte app te downloaden als ze nog via hun iPhone met Facebookvrienden wilden chatten. Twee van de vijf vrouwen met een smartphone hebben inmiddels Facebook Messenger. Hetzelfde geldt voor één op de drie mannen.

facebook messenger

Video kijken op je iPhone

Daarnaast worden volgens het onderzoek apps om video’s te kijken populairder. Had een kwart van alle smartphone-gebruikers vorig jaar zo’n app, nu is dat al een derde. Deze video-apps zijn voornamelijk in trek bij 20- tot 29-jarigen. Dat aantal zal overigens nog wel stijgen, want met het grotere scherm van iPhone 6 en iPhone 6 Plus wordt filmpjes kijken natuurlijk ook prettiger…

Lees meer over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu