85 procent van alle iOS-apparaten draait nu op iOS 7
Gijs Ettes

Uit cijfers van Apple blijkt dat circa een half jaar na de lancering van iOS 7 85 procent van alle iPads, iPhones en iPods op dit besturingssysteem of een geüpdatete versie ervan draait. De overige Apple-apparaten draaien op iOS 6 (12 procent) of een eerdere versie (3 procent) van het populaire OS.

Goede ondersteuning voor iOS-apparaten

iOS 7 iOS-apparatenDe cijfers van Apple zijn gebaseerd op data van de App Store in de week die eindigde op 23 maart. Het overgrote gedeelte van alle iOS-apparaten is dus voorzien van de nieuwste versie van iOS, wat komt doordat ook relatief oude toestellen deze versie ondersteunen. De iPad 2 en iPhone 4 zijn respectievelijk drie en vier jaar oud, maar draaien wel – zij het met wat beperkingen – op iOS 7. Bij Android is dat wel anders: daar stoppen fabrikanten vaak al na anderhalf of twee jaar met updaten.

De huidige iOS-apparaten die Apple in zijn eigen Store voert, zijn de iPhone 5S, iPhone 5C en iPhone 4S. Vooral de 5S en 4S zijn populair; eerstgenoemde is het toestel bij uitstek voor veeleisende gebruikers die het nieuwste van het nieuwste willen. De iPhone 4S is het ‘budgettoestel’ van de Amerikaanse fabrikant die in combinatie met veel abonnementen goedkoop verkrijgbaar is. Tevens kan de smartphone prima overweg met de laatste versie van iOS en de meeste moderne apps.

De iPhone 5C doet het beduidend slechter qua verkopen, wat komt door het gebruikte materiaal (plastic) en de forse adviesprijs. Mogelijk verschijnt er op een later moment een goedkopere variant met 8GB aan opslagruimte en een gunstiger prijskaartje. In Groot-Brittannië is deze al verkrijgbaar.

De beste iPhone aanbiedingen

De beste huidige acties voor een iPhone in combinatie met een abonnement vind je hieronder. Kijk daarnaast op de iPhone 5S kopen, iPhone 5C kopen en iPhone 4S kopen pagina’s voor het actuele aanbod!
[ad-block id=3 style=narrow]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.