Alweer een mijlpaal voor WhatsApp: 800 miljoen gebruikers

Rutger Otto
18 april 2015, 11:21
1 min leestijd
Alweer een mijlpaal voor WhatsApp: 800 miljoen gebruikers

WhatsApp stijgt nog steeds hard in populariteit. Sinds januari trok de chatdienst weer 100 miljoen nieuwe gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

800 miljoen WhatsApp-gebruikers

Dat schrijft WhatsApp-oprichter Jan Koum op zijn Facebookpagina. De teller staat nu op 800 miljoen gebruikers wereldwijd. Koum benadrukt daarbij dat het gaat om actieve maandelijkse gebruikers. Dat zijn dus mensen die elke maand gebruikmaken van de chatdienst.

WhatsApp maakt de laatste maanden een sterke en stabiele groei door. Elke vier maanden komen er zo’n 100 miljoen gebruikers bij. In januari had de dienst nog 700 miljoen actieve gebruikers en in augustus van vorig jaar waren dat er nog 600 miljoen. Als dat zo doorgaat heeft de chat-app aan het eind van dit jaar een miljard gebruikers.

whatsapp-wallpaper

Facebook

Sinds vorig jaar is Facebook de eigenaar van WhatsApp, dat nu met Messenger twee succesvolle chatdiensten heeft. Ceo Mark Zuckerberg van Facebook heeft gezegd dat hij geen geld aan WhatsApp hoeft te verdienen, daardoor zie je bijvoorbeeld nooit reclame in de app. Als er een miljard gebruikers zijn, wordt dat wel interessant voor Facebook.

Voor iOS zitten er nog een aantal vernieuwingen in de pijplijn voor WhatsApp. Zo wachten iPhone-gebruikers al lang op een webversie van de app, die al beschikbaar is voor Android-telefoons. Daarnaast zou binnenkort een belfunctie worden geïntroduceerd, waarmee gebruikers elkaar via internet kunnen bellen. Inmiddels is ook bekend dat de EU telecomregels wil doorvoeren voor berichtendiensten als WhatsApp als die in 2016 worden vernieuwd. Daarmee hoopt de Europese Commissie de telecomregels ‘eerlijk te maken voor alle diensten’.

“Momenteel zijn we waar Facebook was in 2006 en 2007”, zei Zuckerberg. “Toen was Facebook gewoon een consumentenproduct, er waren geen bedrijven in dat ecosysteem.”

Lees meer over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu