‘Al bijna 7 miljoen Apple Watches verscheept’

Rutger Otto
5 november 2015, 10:39
2 min leestijd
‘Al bijna 7 miljoen Apple Watches verscheept’

Sinds de release van de Apple Watch eerder dit jaar heeft Apple al zo’n 7 miljoen exemplaren verscheept. Geen enkele smartwatch-maker komt daarbij in de buurt.

Lees verder na de advertentie.

7 miljoen Apple Watches verscheept

Hiervan heeft het analysebureau Canalys een schatting gemaakt. Volgens het bedrijf zijn er bijna 7 miljoen stuks verscheept. Apple zelf heeft tot op heden nog geen cijfers over de Apple Watch bekendgemaakt.

Dat er 7 miljoen exemplaren zijn verscheept, zegt overigens niets over het aantal daadwerkelijk verkochte smartwatches. Dit betreft namelijk het aantal Apple Watches dat is verzonden naar verkopers en winkels. Wel zijn het er in elk geval een stuk meer dan de concurrentie. Smartwatches van andere bedrijven zouden zelfs bij elkaar opgeteld nog niet aan zeven miljoen verschepingen komen.

Geen andere smartwatch-maker verzond in dezelfde tijdspanne meer dan 300 duizend exemplaren, schrijft Canalys. Pebble gaat vrij goed, met 200 duizend stuks dankzij het succes van de Pebble Time (Steel), de Koreaanse concurrent Samsung zag een daling in het aantal verschepingen.

apple watch nacht

Geen concrete verkoopcijfers

Bij de presentatie van kwartaalcijfers zet Apple de Apple Watch-cijfers momenteel onder het kopje ‘anders’. Analisten hebben geprobeerd om in te schatten hoeveel exemplaren er al zijn verkocht, maar die schattingen variëren van 3 tot 6 miljoen. Tim Cook heeft gehint dat de verkopen boven de drie miljoen zouden liggen, maar gaf eveneens geen helder aantal. Waarschijnlijk gaat het nog wel even duren voordat we officiële cijfers krijgen, maar wat de analyse van Canalys in elk geval aantoont, is dat Apple het prima doet op de smartwatch-markt.

Apple-ontwerper Marc Newson wil het echter nog geen succes noemen. De man die met Jony Ive aan de Apple Watch werkte denkt dat de Apple Watch over vijf jaar pas écht veel gebruikt zal worden. “Iedereen is ontzettend ongeduldig”, zegt hij in een interview met het Australische Financial Review. “Ik geloof dat de Apple Watch net zo vernieuwend zal blijken als de eerste iPhone. Daarom twijfel ik er niet over dat er over vijf jaar veel meer gebruikers zijn dan nu.”

Lees meer over de Apple Watch

Via: AFR, 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu