66 % mobiel internet gaat via iPhone

66 % van het mobiele dataverkeer in februari in de Verenigde Staten werd gegenereerd door de Apple iPhone, dit blijkt uit een onderzoek van Net Application. De iPhone is hiermee qua internetgebruik bijna 6 keer zo groot dan de tweede grootste internetgebruiker Java (Op veel mobieltjes gebruikt).

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Toch zijn de resultaten volgens sommige helemaal niet volledig, dit komt omdat er alleen maar rekening is gehouden met webbrowser die pagina’s in hun geheel laat zien. De oude WAP internet mobieltjes zijn dus niet meegeteld.

De iPhone loopt voorop

Ondanks dat minpunt loopt de iPhone toch ruim voor op het gebied van mobiel internet, het laat zijn smartphone concurrenten niet eens in de buurt komen: Java heeft een aandeel van 9 procent, gevolgd door Windows Mobile met 7 procent.

De hele lijst ziet er als volgt uit:

  1. Apple iPhone (66.61%)
  2. Java ME (9.06%)
  3. Windows Mobile (6.91%)
  4. Android (6.15%)
  5. Symbian (6.15%)
  6. Palm (2.37%)
  7. Overig (2.75%)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.