60 spijkerbroeken in Steve Jobs film
Roel van Hout

De eerste reacties op de film ‘Jobs’ over het leven van de Apple-oprichter beloven niet veel goeds, maar aan de kostuumafdeling heeft het in ieder geval niet leggen: in de Steve Jobs film komen 60 spijkerbroeken voorbij.

Steve Wozniak, de andere oprichter van Apple, liet al weten dat er historisch gezien weinig klopt van de film. Dan ga je op andere dingen letten, en met name opvallend in de trailer van de Steve Jobs film is dan de uiterlijke gelijkenis van hoofdrolspeler Ashton Kutcher met Jobs: niet twee druppels water, maar ze hadden broers kunnen zijn.

De zwarte coltrui en grote sportschoenen deden pas in de jaren ’00 hun intrede, maar Steve Jobs ging vrijwel zijn hele leven gekleed in spijkerbroeken. Voor een film die bijna zijn hele leven beslaat, zijn dan veel spijkerbroeken nodig.

De kostuumontwerpster ontving van spijkerbroekenfabrikant Levi’s “een berg aan spijkerbroeken”, waarvan er uiteindelijk 60 van in de film terecht zijn gekomen.

Makers Steve Jobs film hebben oog voor detail

Steve Jobs film

Maar daar bleef het niet bij: om het precieze model sportschoenen dat Jobs droeg in de film te hebben, maakte de fabrikant, New Balance, het schoeisel precies na met behulp van oude mallen. Voor de kleren van de rest van de cast werd bovendien een kledingbedrijf in de arm genomen dat  de leidinggevenden van Apple in de beginjaren kleedde.

De makers van de film laten geen kans onbenut om de historische correctheid van hun film te benadrukken, maar qua kostuums zit het in ieder geval goed. Nu nog hopen dat het acteerwerk en scenario alle moeite van de kostuumafdeling rechtvaardigen.

Via: Apple Insider

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.