De 6 belangrijkste vernieuwingen in de iOS 8 beta
Rutger Otto

De vierde versie van de iOS 8 beta is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. Naast oplossingen voor bugs biedt de update ook een nieuw bedieningspaneel, iOS tips en de functie om roaming in de EU aan en uit te schakelen.

Tips

ios 8 beta respondIn de iOS 8 beta 4 is een compleet nieuwe tips app toegevoegd. Hierin staan snelle tips en uitleg over functies in iOS. De app moet regelmatig worden vernieuwd met nieuwe tips over wat je kunt met je toestel. Naast een app heeft Apple ook een Tips website online gezet. Het je nog geen toegang iOS 8 beta, dan kun je op die website alvast een paar opties van iOS 8 bekijken. Zo wordt uitgelegd hoe je snel reageert op een inkomend bericht, hoe je een gesproken bericht verstuurt en hoe je de nieuwe e-mail app sneller bedient. De Tips app is nog niet heel uitgebreid, maar de komende tijd zal het worden aangevuld met meer handige informatie.

Live dicteren

In de nieuwe iOS 8 beta moet het mogelijk zijn om ingesproken tekst meteen op het beeld te zien verschijnen. Eerst ging dat niet woord voor woord, nu moet dat wel werken. Hieronder in de video kun je bekijken hoe dat eruit ziet.

https://www.youtube.com/watch?v=UYgvqsfoovg

EU-dataroaming

Naast een knopje om dataroaming aan of uit te zetten, is er in iOS 8 een nieuw knopje voor EU-internet toegevoegd. Hiermee is het mogelijk om binnen de Europese Unie van mobiel internet gebruik te maken.

HomeKit

HomeKit heeft een naamsverandering ondergaan en is nu naar het Nederlands vertaald. Het platform dat centraal moet staan in je ‘smart home’ heet nu Woninggegevens. Ook heeft het een nieuw icoontje gekregen.

Health

Ook de gezondheidsapp Health is nu in het Nederlands beschikbaar. Het heet nu Gezondheid en maakt nu onderscheid in calorieën: actief, dieet en rust.

ios 8 beta bedieningspaneel

Bedieningspaneel

Het Bedieningspaneel ziet er nu anders uit in de iOS 8 beta. Zo zijn de logo’s iets veranderd (het zonnetje van de schermhelderheid is ingekleurd) en zijn de randen om de icoontjes verdwenen, om alles nog strakker en doorzichtiger te maken.

iOS 8 verschijnt komende herfst, waarschijnlijk tegelijk met de release van de iPhone 6.

  • Categorie:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.