Dit zijn de 6 beste Nederlandse fotografen op Instagram

Rutger Otto
15 juni 2014, 14:19
2 min leestijd
Dit zijn de 6 beste Nederlandse fotografen op Instagram

De meeste mensen gebruiken Instagram waarschijnlijk om toffe momenten met vrienden te delen of om voedselkiekjes mee te maken. Misschien volg je alleen topfotografen om van mooie beelden te genieten. Dit zijn zes Nederlandse Instagram fotografen die allemaal het volgen waard zijn.

Lees verder na de advertentie.

1. croyable

Als je één Nederlander moet noemen die het ‘gemaakt’ heeft op Instagram, is het Eelco Roos wel. Beter bekend als croyable maakt hij de meest fantastische foto’s met zijn iPhone. Maar liefst 434 duizend volgers wereldwijd krijgen zijn kiekjes te zien: voornamelijk natuurplaatjes van over de hele wereld. Hij verdient er zijn geld mee, gesponsord door reisorganisaties die hem de mooiste plekken laten kieken. Dat lukt.

nederlandse instagram fotografen croyable

2. herbertschroer

Herbert Schröer (herbertschroer) is een Delftenaar die jaloersmakend mooie foto’s maakt tijdens reizen naar het buitenland, maar ook gewoon in Nederland. Hij heeft een DSLR-camera, maar op zijn Instagram-account staan alleen foto’s die gemaakt zijn met zijn iPhone.

nederlandse instagram fotografen herbertschroer

3. lidyvps

Dat je niet per se naar het buitenland hoeft om schitterende foto’s te maken, bewijst Lidy (lidyvps) uit Zutphen. Door haar lens sta je even stil bij al het moois dat Nederland te bieden heeft.

nederlandse instagram fotografen lidyvps

4. wesinthewild

Wesley Glasmacher duikt de ‘wildernis’ in met zijn fotokunsten. Veel donkere contrastfoto’s maken zijn werk wat onheilspellend. wesinthewild, zoals hij op Instagram heet, maakt van elk stukje natuur een sfeervol kiekje.

nederlandse instagram fotografen wesinthewild

5. claireonline

Claire Droppert maakt foto’s in binnen- en buitenland. “Ik geniet de voorkeur aan landschappen en verlaten / open plekken”, schrijft ze zelf. “Er is een kenmerkende, fluisterende stilte te vinden in mijn werk.” Dat zijn al prachtige woorden, maar haar kiekjes zijn nóg beter. Haar Instagramnaam is claireonline.

nederlandse instagram fotografen claireonline

6. Janske

Janske maakt heerlijk gestileerde natuurfoto’s. Mist en bomen doen het fantastisch in het portfolio van Janske, die wel raad weet met het gebruiken van de juiste kleuren.

nederlandse instagram fotografen janske

Lees meer Instagram nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu