‘Nieuwe 6,1-inch iPhone vervangt iPhone 8, krijgt dezelfde prijs’

Lars Paijmans
14 februari 2018, 12:59
1 min leestijd
‘Nieuwe 6,1-inch iPhone vervangt iPhone 8, krijgt dezelfde prijs’

De nieuwe 6,1-inch iPhone en budgetversie van de iPhone X moet de iPhone 8 dit jaar vervangen. Om het iPhone X-design toegankelijker te maken, brengt Apple het toestel voor de prijs van de iPhone 8 uit.

6,1-inch iPhone vervangt iPhone 8

September is nog ver weg, maar KGI-analist Ming-Chi Kuo is er al zo goed als zeker van: dit najaar verschijnen er drie nieuwe iPhones. Naast de opvolger van de iPhone X en een iPhone X Plus met 6,5 inch-display is de 6,1-inch iPhone de meest interessante.

6,1-inch iPhone vervangt iPhone 8

Door de lagere prijs is Kuo ervan overtuigd dat dit met afstand de populairste iPhone van 2018 wordt. In een jaar tijd verwacht hij dan ook dat er 100 miljoen exemplaren van over de toonbank zullen gaan. “Hierdoor is dit iPhone-model goed voor de helft van alle iPhone-verkopen”, aldus Kuo. Dit zou betekenen dat de 6,1-inch iPhone voor ongeveer 800 euro in de winkels ligt.

Concessies voor een lagere prijs

Hoewel de telefoon er op het eerste gezicht uitziet als de iPhone X, heeft Apple heel wat concessies moeten doen om de prijs laag te krijgen. Zo heeft het toestel geen oled- maar een lcd-scherm, en zou 3D Touch ontbreken. Ook krijgt het toestel naar verluidt een enkele cameralens, in tegenstelling tot de dubbele lens van de iPhone X.

Lees ook: Op deze 6 manieren wordt de 6,1-inch iPhone het 2018-budgetmodel

Bron: Macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu