‘Apple werkt aan budgetversie iPhone X met metalen achterkant’

Lars Paijmans
7 december 2017, 9:20
2 min leestijd
‘Apple werkt aan budgetversie iPhone X met metalen achterkant’

Apple brengt volgend jaar september wederom drie iPhones uit, inclusief een ‘budgetmodel’ met een 6.1-inch scherm. Vandaag komen we meer te weten over deze mysterieuze nieuwe iPhone.

Lees verder na de advertentie.

‘6,1-inch iPhone krijgt metalen achterkant’

September 2018 is nog ver weg, maar Apple is al druk bezig met de opvolgers van de iPhone 8 en iPhone X. Naast een premium iPhone 2018 en een iPhone X Plus, verschijnt er in dezelfde periode een derde model op de markt.

Dit moet het ‘budgettoestel’ worden dat zich op de consument richt die geen 1100 euro voor een iPhone wil betalen. ‘Budget’ staat hier bewust tussen aanhalingstekens, want zoals het er nu naar uitziet mikt Apple met dit toestel op dezelfde prijs als de iPhone 8.

6,1-inch iPhone

KGI-analist Ming Chi-Kuo gaf onlangs de eerste info over dit toestel prijs: hoewel het apparaat er op het eerste gezicht uitziet als een iPhone X, zijn er hier en daar wat concessies gedaan om de prijs lager te houden. Zo gebruikt het apparaat geen oled-display maar een lcd-scherm, en zou er een metalen in plaats van glazen achterkant op zitten.

Vooral dit laatste is opvallend, omdat Apple dit jaar van aluminium afstapte om draadloos opladen mogelijk te maken. Betekent de terugkeer naar aluminium dat deze 6,1-inch iPhone alleen weer met een Lightning-kabel kan worden bijgevuld?

Meer kleuren, minder premium

Nikkei schrijft dat de aluminium achterkant wel een pluspunt heeft: Apple is hierdoor in staat om het toestel in veel meer verschillende soorten kleuren uit te brengen. Een verschil met de iPhone 8 en iPhone X, die respectievelijk slechts in drie en twee verschillende kleuren op de markt kwamen.

Mochten de twee geruchten (van de doorgaans goed geïnformeerde partijen) kloppen, dan heb je volgend najaar de keuze uit drie iPhones: een iPhone X-opvolger met een 5,8 inch-display, een iPhone X Plus met een 6,5 inch-scherm en een budgetvariant met 6,1 inch-lcd-scherm en metalen achterkant. Maar voordat dit zover is, verschijnt begin 2018 eerst nog de iPhone SE 2. Ook in 2018 lijkt er dus weer meer dan genoeg te kiezen te zijn als je op zoek bent naar een nieuwe iPhone.

Lees alles over de iPhone SE 2

Categorieën: Devices, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen