Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘Apple brengt in 2020 MacBooks met 5G-ondersteuning uit’

Florence Peeters
2 augustus 2019, 14:43
2 min leestijd
‘Apple brengt in 2020 MacBooks met 5G-ondersteuning uit’

Apple zou 5G niet alleen in iPhones willen verwerken, maar ook plannen hebben voor 5G-MacBooks. Het bedrijf zou in de tweede helft van 2020 MacBooks uit willen brengen met een eigen 5G-internetverbinding.

Lees verder na de advertentie.

Gerucht: 5G-MacBooks op komst

Apple wil concurrenten met soortgelijke plannen op de voet volgen door MacBooks uit te brengen die 5G ondersteunen. Dat schrijft Digitimes. Het zou niet om een enkele MacBook, maar een complete serie van 5G-modellen gaan. Een laptop met 5G-connectiviteit betekent dat je een razendsnelle internetverbinding hebt, en niet afhankelijk bent van wifi-netwerken.

Ondanks dat concurrenten als Lenovo, Dell en HP al verder zijn met hun plannen voor een 5G-laptop, stelt het rapport dat Apples 5G-modem veel betere prestaties levert. Apple zou voor een keramische antenne gaan. Deze kost zes keer zoveel als een ‘normale’ metalen variant, maar levert dubbel zoveel snelheid en stabiliteit.

Tweede MacBook Pro 2019

Hoe dan ook zou een MacBook met 5G-modem een duur grapje worden. Er moeten namelijk zeker 13 tot 15 van zulke antennes in om het signaal krachtig genoeg te maken. Het metalen frame van de MacBook houdt het 5G-signaal enigszins tegen, waardoor je voldoende kracht nodig hebt om het goed te laten werken.

Volgens MacRumors heeft Apple in het verleden de mogelijkheid om MacBooks met dataverbinding te produceren al eens onderzocht. Het bedrijf uit Cupertino had in 2008 plannen voor een MacBook Air met 3G-verbinding, maar daar zag toenmalig ceo Steve Jobs toch van af. De benodigde hardware zou teveel ruimte innemen in het binnenwerk en gebruikers enkel tot een ondersteunende provider verplichten.

Het is wel de eerste keer dat we iets horen over een 5G-MacBook. Digitimes heeft echter een wisselende reputatie als het gaat om betrouwbare geruchten die blijken te kloppen. Neem dit gerucht dan ook met een korreltje zout, terwijl we wachten op meerdere geruchten die dit kunnen versterken.

Eerst 16 inch-MacBook Pro onderweg

Of we volgend jaar daadwerkelijk zo’n 5G-MacBook te zien krijgen, blijft dus erg gissen. Een gerucht dat wel steeds concreter wordt, is dat er eind dit jaar een MacBook Pro met 16 inch-display op de markt komt. Deze zou dezelfde afmetingen als het huidige 15 inch-model hebben, maar flinterdunne schermranden en een hogere resolutie hebben. Check ons overzicht met wat we nu al weten van de 16 inch-MacBook Pro.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron afbeelding: Viktor Kadar
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu