‘Intel zit komst van eerste 5G-iPhone in 2020 in de weg’

Lars Paijmans
4 april 2019, 9:03
2 min leestijd
‘Intel zit komst van eerste 5G-iPhone in 2020 in de weg’

Apple zou zijn eerste iPhone met 5G volgend jaar willen uitbrengen, maar heeft dit niet helemaal in eigen hand. Problemen bij Intel zouden voor vertraging kunnen zorgen, waardoor de 5G iPhone mogelijk pas een jaar later komt.

Lees verder na de advertentie.

‘5G iPhone 2020 vertraagd door Intel’

Dat schrijft Fast Company op basis van anonieme bronnen. Fast Company staat bekend als één van de meer betrouwbare bronnen als het op Apple-geruchten aankomt. De website stelt dat Intel al meerdere malen deadlines heeft gemist voor de 5G-chips, die bedoeld zijn voor de 5G iPhone van 2020.

5G iPhone 2020

Apple zou hierdoor langzaam maar zeker het vertrouwen in Intel verliezen, of zelfs al verloren zijn. Om ze in de iPhone 12, moet Apple testversies van de chips namelijk deze zomer al aanleveren. Het definitieve ontwerp moet begin 2020 afgerond zijn.

Mede hierdoor zou Apple al gesprekken met Samsung en MediaTek voeren om te zien of zij modems kunnen produceren, maar deze partijen zijn waarschijnlijk ook nog niet klaar in 2020. Volgens Fast Company zou het zakelijk gezien het meest logisch zijn voor Apple om weer de handen ineen te slaan met Qualcomm, maar door de juridische strijd tussen de twee bedrijven die nu al maanden duurt is dat onwaarschijnlijk.

Apple wil zelf modems gaan maken

Daarnaast zou het bedrijf uit Cupertino stilletjes zijn begonnen met het produceren en ontwikkelen van zijn eigen modems, zodat er in de toekomst helemaal geen externe partij meer nodig is. Daardoor is Apple minder afhankelijk van andere bedrijven.

De eerste iPhone met 5G zou op zijn vroegst dus eind volgend jaar verschijnen, al houden we een slag om de arm dat het ook nog tot 2021 kan duren. Maar wat doet 5G nu eigenlijk wat je gezondheid betreft? In ons artikel over 5G en je gezondheid lees je er alles over.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Fast Company
Categorie: Geruchten
Device: iPhone 12

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 12
Apple iPhone 12
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen