De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Qualcomm onthult eerste 5G-antenne die geschikt is voor iPhones

Lars Paijmans
24 juli 2018, 9:03
2 min leestijd
Qualcomm onthult eerste 5G-antenne die geschikt is voor iPhones

Naast providers die de opvolger van 4G moeten ondersteunen, moet ook de hardware van de iPhone klaar zijn om met 5G te werken. Qualcomm onthult een nieuwe antenne, die een belangrijke stap in de goede richting zet.

Qualcomm onthult 5G-antenne voor smartphones

In het verleden zijn er al eerder dergelijke antennes ontworpen, maar nog nooit waren ze zo klein als dit nieuwe model. Zoals je op bovenstaande foto kunt zien, is het complete onderdeel kleiner dan een koperen munt.

Deze zogenaamde QTM052-antenne werkt op de hoge frequenties die nodig zijn om 5G mobiel internet te ondersteunen. Daarmee is één van de grootste obstakels overwonnen om deze nieuwe standaard naar smartphones en tablets te brengen.

5g antenne

Om 5G te gebruiken is een nieuwe antenne nodig, omdat de nieuwe internetstandaard op een hogere frequentie opereert dan 4G. Hierdoor neemt de bandbreedte toe en worden extreem hoge snelheden mogelijk met nauwelijks vertraging.

Het apparaatje van Qualcomm is echter nog niet perfect. Hij stoort gemakkelijk als je er een vinger op legt en ook de afstand waarin het een signaal kan oppakken is beperkt. Daarom demonstreerde het bedrijf hoe je vier antennes in de hoeken van een smartphone kunt stoppen, om zo wel het gewenste resultaat te behalen. Dit klinkt echter vooral als een tijdelijke oplossing tot er een model is ontworpen dat wel het bereik haalt dat nodig is.

Niet op tijd voor 2018 iPhones

Qualcomm stelt dat de eerste apparaten met deze nieuwe 5G-antenne begin volgend jaar zullen verschijnen. Dat zullen waarschijnlijk mobiele hotspots zijn, gevolgd door Android-toestellen. Reken er dus maar niet op dat de drie 2018 iPhones deze nieuwe internetstandaard zullen ondersteunen. Over iPhones wilde Qualcomm nog niets zeggen, wat ongetwijfeld te maken heeft met de juridische strijd waar de twee bedrijven al maanden in verwikkeld zijn. Gisteren bleek nog uit een onderzoek dat de internetsnelheid van de iPhone X achterloopt op concurrerende Android-toestellen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu