575.000 dollar voor een kopje koffie met Apple CEO Tim Cook
Wouter Nijsen

Een kopje koffie drinken met Apple-directeur Tim Cook heeft een flink prijskaartje: maar liefst 575.000 dollar is al geboden om een uur lang met Cook te kletsen. De veiling, waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat, loopt nog 18 dagen.

Het kopje koffie wordt op het hoofdkantoor van Apple genuttigd en de veiling geldt voor maximaal twee personen. De ‘aanbieding’ is één  jaar geldig en in overeenstemming met Apple wordt er een datum geprikt. De winnende bieder wordt wel door Apple geheel gescreend. Daarnaast moet ook de reis en het verblijf uit eigen zak worden betaald, maar dat zal voor de winnende bieder geen reden zijn om niet met Cook rond te rafel te gaan zitten.

Tim Cook en een duur kopje koffie

Degene die uiteindelijk het hoogste bod doet, heeft gewonnen. Apple verwacht dat de winnaar zich netjes op de campus gedraagt en dat hij of zij beleefd is. Het is niet onwaarschijnlijk dat de teller op één miljoen dollar staat als de veiling bijna is afgelopen. Het hoogste bod komt op dit moment van ‘Alavosa’.

Tim Cook werd in 2012 tot runner-up van TIME’s persoon van het jaar benoemd. In de periode dat Steve Jobs ziek was, werd hij vervangen door Cook. Op 24 augustus 2011 nam Cook het stokje van Jobs over.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.