Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Zo ziet de 5,5 inch iPhone 6 mockup eruit in vergelijking met andere smartphones

Rutger Otto
26 juni 2014, 12:07
2 min leestijd
Zo ziet de 5,5 inch iPhone 6 mockup eruit in vergelijking met andere smartphones

Het lijkt erop dat Apple in september twee versies van de iPhone 6 zal aankondigen. Een 4,7 inch versie en een 5,5 inch versie. Beide formaten zijn een stuk groter dan de iPhone 5S, maar hoe groot precies en hoe verhouden ze zich tegenover vlaggenschepen van andere smartphonemakers?

Lees verder na de advertentie.

YouTuber Danny Winget heeft iPhone 6 dummy’s in handen en vergelijkt in een video de grootste variant met Android-toestellen als de LG G3, de Oppo Find 7 en de One Plus One, wat eveneens allemaal grote toestellen zijn met 5,5 inch schermen. Ook wordt de 5,5 inch iPhone 6 vergeleken met de iPhone 5S, zodat je duidelijk kunt zien wat voor stap dat gaat zijn van relatief klein toestel naar relatief groot toestel. De grote iPhone gaat naar verluidt de iPhone 6L heten.

Dunner en slanker

Het verschil tussen iPhone 5S en de grote iPhone 6 laat niet alleen een verschil zien in omvang. De afgeronde zijkanten van de mockup, die op geruchten is gebaseerd, en de verdunning in de behuizing, doen de iPhone 5S ineens op een solide, vierkanten blok lijken. De iPhone 6 daarentegen lijkt juist veel slanker.

Danny Winget zegt dat de dunne behuizing goed aanvoelt, maar dat de powerknop niet op de goede plek zit. De knop mag dan verhuisd zijn naar de zijkant, hij zit volgens de YouTuber net iets te hoog op het toestel. Dat geldt ook voor de volumeknoppen aan de andere kant. “Maar aangezien het een apparaat is dat je met twee handen moet bedienen, maakt het weinig uit”, zegt Winget.

iPhone 6 groter dan de concurrentie

De 5,5 inch iPhone 6 vergeleken met de Android-toestellen laat zien dat de iPhone 6 een stuk lomper oogt, zeker in vergelijking met de LG G3, die het scherm veel meer tot de randen laat doorlopen. Het verschil met de Oppo Find 7 is al een stuk minder groot. In vergelijking met de HTC One M8 is de iPhone 6 nog een stukje langer, terwijl de M8 al behoorlijk groot is. Natuurlijk ligt het verschil in grootte ook aan het feit dat Apple de vingerafdrukscanner kwijt moet onder het scherm.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu