Deze foto’s tonen het 5,5 inch iPhone 6 scherm

Rutger Otto
22 juni 2014, 9:45
2 min leestijd

Apple maakt zich klaar voor de release van de iPhone 6 later dit jaar. Zeer waarschijnlijk presenteert het bedrijf twee grotere toestellen dan hun huidige line-up, waarin de iPhone 5 en 5S de grootste formaten hebben. Nu zijn er foto’s opgedoken van het 5,5 inch iPhone 6 scherm. De grote iPhone gaat naar verluidt de iPhone 6L heten.

Lees verder na de advertentie.

iphone 6 foto

Van de 5,5 inch iPhone 6 weten we nog niet veel. Van de 4,7 inch versie hebben we al veelvuldig kennis genomen van dummy’s, foto’s, video’s en concepten, maar pas sinds vorige week hebben we foto’s van een 5,5 inch iPhone 6 kunnen zien. Deze waren afkomstig van de doorgaans betrouwbare Apple-lekker Sonny Dickson.

Het grote iPhone 6 scherm

Na de dummy’s zegt Dickson nu in handen te zijn van een LCD display voor een grote iPhone 6. Op de foto’s, die de Australier met 9to5Mac deelde, is het scherm te zien en een liniaal die 14 centimeter meet van linksboven naar rechtsonder. Omgerekend komt dat inderdaad uit op 5.5118 inch.

Hoewel foto’s van een scherm misschien niet de meest spectaculaire beelden zijn, biedt het wel nieuwe informatie over Apple. Het bedrijf is dus al bezig componenten voor de 5,5 inch iPhone 6 aan het maken, wat betekent dat het toestel bijna in productie kan gaan. Verschillende bronnen hebben gezegd dat de grotere iPhone 6 een paar weken na de 4,7 inch versie zal uitkomen.

Eerdere iPhone 6 geruchten

Eerdere lekken wijzen erop dat de nieuwe iPhones een dunnere behuizing krijgen dan de iPhone 5 en 5S. Wel komen ze in dezelfde kleuren uit. Aan de achterkant zijn twee onderbrekingen in het aluminium voor de antenne. Ook is de powerknop van de bovenkant naar de zijkant gegaan, wat dor het grotere het formaat beter te bedienen moet zijn.

Daarnaast wordt verwacht dat de iPhones een hogere resolutie krijgen van 1704 x 960 pixels. Waarschijnlijk krijgen de toestellen betere internet-chips en barometer sensoren om het weerbericht beter te kunnen voorspellen. Een nieuwe A8 chip moet zorgen dat de iPhone 6 efficiënter werkt en een langere batterijduur heeft. Waarschijnlijk worden de nieuwe toestellen in september aangekondigd. Ze zullen op iOS 8 gaan draaien.

Lees meer over de iPhone 6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen