5 redenen voor iPhone 5S aankoop
Roel van Hout

Nooit eerder bracht Apple twee iPhones tegelijk uit. Nooit eerder hoefde je te kiezen welke je zou gaan kopen, maar nu wel! In dit artikel 5 redenen voor een iPhone 5S aankoop.

De nieuwe iPhones zijn bijna een week te koop, de diehards hebben het model van hun voorkeur inmiddels op zak, maar: er zullen ongetwijfeld genoeg mensen twijfelen over welk model het beste bij hen past. Daarom hieronder 5 redenen die de balans misschien doen uitslaan in de richting van een iPhone 5S aankoop! Mochten die niet genoeg voor je zijn, dan kun je natuurlijk ook altijd onze hele iPhone 5S review lezen.

iPhone 5s aankoop1. Vingerafdrukscanner

Eén van de meest in het oog springende veranderingen aan de iPhone 5S ten opzichte van zijn voorgangers, is de vingerafdrukscanner. De plastic homeknop met het kenmerkende witte vierkantje erop heeft plaatsgemaakt voor een sjiekere, stevigere knop met metalen rand. Deze knop huisvest een vingerafdrukscanner, waarmee je gemakkelijk je telefoon beveiligt én ontgrendelt.

2. 64 bits-processor

Niet veel apps maken al gebruik van de nieuwe chip, (ze zijn immers vaak ontworpen om op de vorige, 32-bits chip te draaien, maar neem maar van ons aan dat de toekomst bij 64-bits apps ligt. Apple’s eigen apps zijn al geoptimaliseerd voor de nieuwe chip, en daar zullen in de toekomst alleen maar meer apps bij gaan komen.

iphone 5s aankoop

3. M7 chip

Daarnaast heeft de iPhone 5S nog een extra chip: de M7. Nooit eerder plaatste Apple een chip speciaal voor het nauwkeurig registreren van beweging in een iPhone. De M7 houdt het type beweging dat je maakt bij, en doet dat bovendien zonder erg veel energie te vragen omdat de hoofdchip er niet voor uit slaapstand hoeft te komen. Een interessante techniek, die in de toekomst nog erg veel toepassingen zal gaan krijgen.

4. Betere camera

De camera van de iPhone 5S is fiks verbeterd. Zo heeft de iPhone 5S een dubbele flitser die ervoor zorgt dat je iPhone warmere foto’s schiet. In het verleden werden in het donker geschoten foto’s vaak nogal fel, maar daar is geen sprake meer van: huid is daadwerkelijk huidkleurig, dankzij de iPhone 5S camera. De camera zelf ondersteunt daarnaast video-opname in slow-motion. Niet heel nuttig, wel een toffe extra!

5. Nieuwer dan iPhone 5C

Zonder de iPhone 5C weg te zetten als een slechte telefoon: hij is aan de binnenkant vrijwel identiek aan de iPhone 5. Dus als je op zoek bent naar echt iets nieuws, dan is de iPhone 5S zeker de moeite van het overwegen waard: met de iPhone 5C ga je er, zeker vanaf een iPhone 5, niets op vooruit.

Overtuigd? Kijk dan waar de iPhone 5S kopen kan. Daarnaast zetten we de beste aanbiedingen voor je op een rij in ons koopadvies!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.