5 redenen voor iPhone 5C aankoop

Roel van Hout
1 november 2013, 16:00
3 min leestijd
5 redenen voor iPhone 5C aankoop

Nooit eerder bracht Apple twee iPhones tegelijk uit. Nooit eerder hoefde je te kiezen welke je zou gaan kopen, maar nu wel! In dit artikel 5 redenen voor een iPhone 5C aankoop.

Lees verder na de advertentie.

De nieuwe iPhones zijn bijna een week te koop, de diehards hebben het model van hun voorkeur inmiddels op zak, maar: er zullen ongetwijfeld genoeg mensen twijfelen over welk model het beste bij hen past. Daarom hieronder 5 redenen die de balans misschien doen uitslaan in de richting van een iPhone 5C aankoop! Mochten die niet genoeg voor je zijn, dan kun je natuurlijk ook altijd onze hele iPhone 5C review lezen.

iphone 5c aankoopa1. Terug naar klassiek iPhone-uiterlijk

Vele iPhone-gebruikers waren enorm verheugd toen de iPhone 4 werd aangekondigd: de aluminium rand, het glas aan voor- en achterkant: het maakte de iPhone 4 een stuk chiquer om te zien. Toch waren er ook genoeg fans van het klassieke iPhone model: van plastic, en met afgeronde hoeken. Voor hen betekent de iPhone 5C een terugkeer naar vroeger tijden: de vorm mag dan wel wat veranderd zijn, de afgeronde hoeken en plastic achterkant zijn terug van weggeweest. Als je het toestel vasthoudt zul je merken dat het net hetzelfde voelt als de iPhone 3G.

2. Minder kwetsbaar

Heel belangrijk, op punt 1 voortbordurend, is dat de iPhone 5C door die plastic achterkant een stuk minder kwetsbaar is dan zijn directe voorganger en de iPhone 5S. Natuurlijk is dat geen vrijbrief om het toestel met kracht tegen een muur te slingeren – geen enkele smartphone overleeft dat – maar kleine krasjes en eventueel een val kan het toestel wel hebben zonder dat je er meteen mee naar de reparateur hoeft.

iphone 5c aankoop3. Te personaliseren met hoesjes

De felle kleur van het toestel brengt daarnaast met zich mee dat de telefoon leuk en gemakkelijk te personaliseren is. Neem het hoesje van Apple met gaatjes: als je dat in een andere kleur koopt dan de kleur van de telefoon zelf, heb je echt een explosie aan kleuren in je broekzak. Het klinkt misschien niet bijzonder, maar met de iPhone was het tot op heden niet mogelijk.

4. Gemaakt voor iOS 7

De nieuwe versie van Apple’s mobiele besturingssysteem draait op alle geschikte iPhones goed, maar lijkt toch echt gemaakt te zijn voor de iPhone 5c. De felle kleuren van zowel software als hardware sluiten prachtig op elkaar aan, wat het doet lijken alsof iOS 7 echt uit het scherm spat.

5. Goedkoper

Het is misschien geen echt argument – de grootste iPhone 5C is net zo duur als de kleinste iPhone 5S – maar niet iedereen heeft meer dan 16 GB aan opslag nodig. In dat geval is de iPhone 5C wel 100 euro goedkoper, wat een wezenlijk verschil is als je budget beperkt is. Aangezien de iPhone 5C dezelfde binnenkant als de iPhone 5 heeft, koop je daarmee nog steeds een fantastische telefoon.

Overtuigd? Kijk dan waar je de iPhone 5C kopen kan. Nog niet? Lees dan ook de 5 redenen voor iPhone 5S aankoop. Daarnaast zetten we de beste aanbiedingen voor je op een rij in ons koopadvies!

Categorieën: Devices, iOS
Device: iPhone 5C

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5C
Apple iPhone 5C
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen