5 overlevingstips voor de Apple Store wachtrij
Roel van Hout

Morgen gaat het gebeuren: de iPhone 5C en iPhone 5S komen uit in Nederland. Ga je in de Apple Store wachtrij staan? Tref dan de volgende maatregelen!

Meer dan een maand geleden zijn onze redacteurs Luke en Roel zelf naar Duitsland gereden. Zij namen daarbij 5 overlevingstips in acht, die natuurlijk ook van toepassing zijn op het staan in de Nederlandse Apple Store wachtrij. Daarom nogmaals de volgende tips:

Tip 1: vertrek op tijd

Hou er rekening mee dat er echt veel mensen in de rij zullen staan voor een nieuwe iPhone. Als je om 7 uur ‘s ochtends pas aankomt, is de rij waarschijnlijk al zo lang dat je met lege handen naar huis gaat. Dan ben je voor niets vroeg opgestaan.

Tip 2: neem voldoende vermaak en comfort mee

Zorg ervoor dat al je apparaten, zoals je iPhone, iPod, Nintendo 3DS of Playstation Vita volledig zijn opgeladen, of neem een goed boek mee. Een nacht is namelijk lang. Zorg daarom ook voor een goede stoel.

Tip 3: bereid je voor op het weer

De timing van de nieuwe iPhones is nooit ideaal. In Cupertino, waar het hoofdkwartier van Apple gevestigd is, is het in oktober vast nog lekker weer, maar in Europa is de herfst dan vaak al begonnen. Dat betekent dat het ‘s nachts flink afkoelt, en dat het – als je pech hebt – ook nog eens behoorlijk kan waaien en regenen. Kleed je daarom warm aan, en neem vooral een paraplu mee.

Tip 4: volg de aanwijzingen van het personeel op

Bij Apple Stores houden ze er rekening mee dat er veel mensen komen opdagen wanneer er een nieuwe iPhone in de verkoop gaat. Omdat het vorig jaar op sommige plekken uit de hand liep, zal het personeel in Amsterdam er op gebrand zijn alles in goede banen te leiden. Doe daarom niet flauw, hoe moe je ook bent, wanneer je gevraagd wordt om je even te verplaatsen.

Tip 5: hou het gezellig

Niemand slaat graag een nacht over, maar denk erom dat iedereen daar om dezelfde reden als jij komt: reden genoeg om er een gezellige nacht van te maken!

Apple Store wachtrij

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.