De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Geld over? Dit zijn de 5 duurste iPhones

Rutger Otto
19 juni 2014, 18:36
2 min leestijd
Geld over? Dit zijn de 5 duurste iPhones

De eerste iPhone kwam op 29 juni 2007 uit in de Verenigde Staten. Later volgde een handvol andere landen, maar een wereldwijde release kwam er nooit. Het feit dat deze iPhone nooit een grote release kreeg én dat het simpelweg de eerste was, maakt dat het toestel nu veel waard is. Wij zochten de 5 duurste iPhones op.

Lees verder na de advertentie.

1. eBay-verkoper vraagt 15 duizend dollar

duurste iphones kl

De eerste iPhone ging oorspronkelijk voor 599 dollar over de toonbank. Twee maanden later zakte de prijs al naar 399 dollar. Wil je er vandaag de dag één kopen, dan kun je diep in de buidel tasten. Op eBay werd vandaag een eerste generatie iPhone (geseald) verkocht. Voor welk bedrag is niet bekend, wel dat de verkoper 15 duizend dollar vroeg.

2. Verkocht! Voor 10 duizend dollar

De verkoper die zijn eerste iPhone voor 15 duizend dollar op eBay zette, heeft vast gekeken naar de persoon die twee jaar geleden zijn iPhone 1 in de seal aanbood voor 10 duizend dollar. Toen werd er dertien keer op geboden. De ‘winnaar’ kocht de iPhone voor 10.099 dollar.

3. iPhones met Flappy Bird scoren

Toen de Flappy Bird hype van eerder dit jaar een hoogtepunt bereikte, haalde ontwikkelaar Dong Nguyen het spel uit de App Store. Veel mensen waren in rep en roer, want ze wilden weten wat voor game het was, maar ze konden het niet meer downloaden. Gebruikers die Flappy Bird al op hun iPhone hadden staan, konden het spel blijven spelen. Al snel verschenen de eerste iPhones met Flappy Bird op eBay, en er werd fors op geboden.

Eén van de aangeboden telefoons bereikte zelfs 99.900 dollar. Tot een verkoop kwam het overigens niet, eBay haalde de meeste items offline. Nog steeds staan er iPhones met Flappy Bird op eBay, maar het spel lijkt geen system-seller meer te zijn. De biedingen halen niet meer dan enkele honderden euro’s.

4. Even vangen: versierde iPhone 5S voor een miljoen dollar

Alchemist London, een Britse juwelier, pakte twee iPhones 5S en beplakte die met 700 diamanten die samen zeven karaats zijn. De randen van de iPhones werden ingelegd met 24 karaats goud. Het Apple logo werd met 53 diamanten beplakt. De prijs voor deze super-exclusieve iPhones? Een miljoen dollar. Maar dan krijg je er wel een mooie koffer bij, evenals een oplader en oortjes.

5. De allerduurste iPhone ooit: 15 miljoen dollar

duurste iphones hughes

Een miljoen dollar voor een iPhone is al een belachelijke prijs, maar er is er nog één gemaakt die nog vijftien keer zo duur is. De ontwerper Stuart Hughes, werkzaam in Liverpool, maakte een iPhone met een waarde van 15 miljoen dollar. De behuizing is van goud en er zijn 600 witte diamanten op aangebracht. De echte waarde zit echter in de zwarte diamant die dienst doet als homeknop. Die alleen al heeft een waarde van 14,5 miljoen dollar.

Lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu