Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

‘5,4 inch-iPhone is even groot als iPhone 8 en heeft Face ID’

Dennis de Vries
14 januari 2020, 9:48
2 min leestijd
‘5,4 inch-iPhone is even groot als iPhone 8 en heeft Face ID’

Apple werkt mogelijk ook aan een opvolger van de iPhone 8 met een groter scherm van 5,4 inch. Dat meldt een doorgaans betrouwbare website. Het toestel heeft geen Touch ID, maar Face ID.

Lees verder na de advertentie.

iPhone SE 2-variant met 5,4 inch-scherm?

Het toestel zou net als de iPhone SE 2 dezelfde afmetingen hebben als de iPhone 8. Waar het nieuwe instapmodel van de iPhones het echter moet doen met een 4,7 inch-scherm, krijgt dit model een groter display.

Daarvoor wordt de vingerafdrukscanner weggelaten en kan het scherm een groter oppervlak van het toestel bestrijken, zonder dat het apparaat zelf groeit. Om veilig en snel in te loggen, zou deze 5,4 inch-iPhone Face ID hebben voor gezichtsherkenning.

iphone in 2020 review

Dat beweert Japanse website MacOtakara. Ze hebben de informatie gekregen van bronnen binnen de productieketen van Apple, die op de CES aanwezig waren. De site is doorgaans redelijk betrouwbaar met Apple-geruchten. Enkele weken terug kregen ze nog een dummy van de aankomende iPhone 2020 in handen, die wijst op een iPad Pro-design.

Enkele camera

De site meldt ook dat de nieuwe iPhone een grotere camera krijgt dan zijn voorganger. Deze wordt bijgestaan door Apples bekende True Tone-flitser. Er gingen al eerder geruchten over een iPhone 2020 met 5,4 inch scherm.

Dit toestel, een stukje kleiner dan de iPhone 11 Pro, zou voorzien zijn van een oled-scherm, dubbele camera en A14-chip. Dat zorgt mogelijk ook voor een flink hogere prijs dan de iPhone SE 2. Die wordt gezien als instapmodel voor 2020.

Overzicht: dit zijn de vijf iPhones die we in 2020 verwachten.

Beschikbaar in herfst van 2020

De iPhone SE 2 zou de eerste iPhone zijn die Apple dit jaar presenteert. De geruchten spreken van een presentatie in maart en het is goed mogelijk dat het toestel uiteindelijk een andere naam krijgt. MacOtakara meldde eerder al dat Apple mogelijk kiest voor de naam ‘iPhone 9’ als het instapmodel van dit jaar. De iPhone 2020 met 5,4 inch-scherm staat mogelijk gepland voor de herfst van 2020.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacOtakara
Bron afbeelding: Benjamin Geskin
Categorieën: Devices, Geruchten
Thema: Apple
Device: iPhone SE

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's