Code in El Capitan-bèta hint naar onaangekondigde Apple-producten

Rutger Otto
26 juni 2015, 10:29
2 min leestijd
Code in El Capitan-bèta hint naar onaangekondigde Apple-producten

In de broncode van de OS X El Capitan-bèta zijn aanwijzingen gevonden voor twee producten die Apple mogelijk in de toekomst uitbrengt: een 21,5-inch 4K Retina iMac en een nieuwe Bluetooth afstandsbediening.

Lees verder na de advertentie.

4K Retina iMac

Daarover schrijft 9to5Mac. In de code wordt gesproken over een Retina display met een resolutie van 4096 x 2304 pixels. Dat kan een aanwijzing zijn dat Apple werkt aan een iMac met 4K-scherm. Ook wordt in de code een Intel Iris Pro Graphics 6200 aangehaald, een nieuwe grafische kaart van Intel, die voor een 21,5-inch 4K iMac van pas zou komen.

Apple heeft inmiddels een 27-inch iMac op de markt met 5K Retina-display, maar de 21,5-inch iMac is de laatste tijd niet geüpdatet. Met het iets kleinere scherm zou een resolutie van 4K in elk geval niet misstaan.

27-inch imac

Nieuwe afstandsbediening voor Apple TV

Naast aanwijzingen voor een nieuwe iMac, hint de El Capitan-bèta ook naar een nieuwe Bluetooth afstandsbediening die voor een nieuwe versie van Apple TV gebruikt zou kunnen worden. De afstandsbediening zou voorzien zijn van een Bluetooth-chip, een infraroodsensor en een trackpad met Multi-Touch ondersteuning. Niet alleen heeft de afstandsbediening een aanraakscherm, ook zou er Force Touch-ondersteuning aanwezig kunnen zijn.

Een nieuwe Apple TV staat gepland voor een release in de herfst van 2015. Tegen die tijd komt ook de nieuwe versie van OS X uit. El Capitan staat in het teken van vier grote updates: Spotlight wordt slimmer, met meerdere apps tegelijk werken wordt gemakkelijker, OS X wordt sneller en stabieler en games gaan er mooier uitzien dankzij Metal.

Lees alles over El Capitan op deze pagina!

nieuwe apple tv

De nieuwe Apple TV krijgt waarschijnlijk geen 4K-ondersteuning. Wel zou de settop-box van een eigen App Store voorzien zijn en kun je er mogelijk games op spelen. Ook werkt Siri ermee en gaat de software iets meer open voor ontwikkelaars. Apple TV zou meer opslagruimte krijgen en een snelle A8-chip.

Meer El Capitan-nieuws

Categorie: Geruchten
Spotlight: OS X El Capitan
Devices: Apple TV, iMac

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's