Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘Volgende Apple TV krijgt geen 4K-ondersteuning’

Rutger Otto
6 april 2015, 10:50
2 min leestijd
‘Volgende Apple TV krijgt geen 4K-ondersteuning’

Apple zou in juni met een nieuwe Apple TV op de proppen komen tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC. 4K-ondersteuning lijkt de nieuwe settopbox echter niet te krijgen.

Lees verder na de advertentie.

4K Apple TV

Dat meldt althans BuzzFeed op basis van anonieme bronnen. In het artikel wordt de ondersteuning van 4K op dit moment nog overbodig genoemd. “4K-ondersteuning voor de eerste grote Apple TV-update in drie jaar zou een slimme zet zijn om het apparaat future-proof te maken, zeker omdat de iPhone 6 en 6 Plus 4K kunnen streamen dankzij de A8-chip. Toch is het nu nog niet echt nodig.” Een bron zou hebben gezegd dat 4K geweldig is, maar ‘nog in de kinderschoenen’ staat.

Daarnaast zou de internetsnelheid van veel Amerikanen nog helemaal niet goed genoeg zijn om video’s in 4K te streamen. Diensten als Netflix en YouTube bieden de hoge videokwaliteit overigens al wel aan.

Het is echter ook maar de vraag of gebruikers het zouden missen. Zo slurpt streamen in 4K behoorlijk wat data, daar het vier keer zoveel bandbreedte zou gebruiken dan streamen in 1080p. Ook heeft nog lang niet iedereen een (nu nog prijzige) 4K-televisie in huis.

nieuwe apple tv

Nieuwe Apple TV

Het eerste nieuws over de komst van een nieuwe Apple TV werd ook door BuzzFeed gebracht. De nieuwe settopbox van Apple zou veel meer functies krijgen dan zijn voorganger, die alweer uit 2012 stamt. Zo moet het apparaat het middelpunt worden van de ‘digitale huiskamer’ en behalve audio en video streamen ook overweg kunnen met apps. Daarnaast zou je er ook je slimme apparaten in huis mee kunnen bedienen en kun je ermee gebruikmaken van de (Nederlandse) Siri.

De Apple TV zou op de WWDC worden aangekondigd, samen met een streamingdienst van Apple, waar 25 kanalen mee zouden samenwerken, waaronder ABC, Disney, FOX en ESPN. Of en wanneer die dienst ook naar Nederland en België komt, is onbekend.

Lees meer over Apple TV

Bron: BuzzFeed
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu