‘Apple test vijfde generatie Apple TV met 4K en tvOS 11 actief in Cupertino’

Lars Paijmans
17 maart 2017, 10:58
2 min leestijd
‘Apple test vijfde generatie Apple TV met 4K en tvOS 11 actief in Cupertino’

De 4K Apple TV die Apple zou testen, is opgedoken in logbestanden van ontwikkelaars. Reken er dus maar op dat deze 4K Apple TV 5 dit jaar nog verschijnt.

Lees verder na de advertentie.

4K Apple TV 5 actief getest met tvOS 11

Een paar weken geleden dook het gerucht op dat Apple aan een gloednieuwe Apple TV zou werken. Deze vijfde generatie zou zich met de opkomst van 4K-tv’s richten op die doelgroep die video in ultra hoge kwaliteit nodig heeft.

4K Apple TV 5

Vandaag ontdekte spelontwikkelaar Firi Games een nieuw bestand in de logbestanden van de Verenigde Staten, met een IP-adres dat in het gebied van Apples hoofdkantoor in Cupertino valt. Het apparaat wordt aangeduid met ‘AppleTV6,2’ en draait op ‘tvOS 11.0’. De huidige Apple TV wordt in dit systeem aangeduid met ‘Apple TV5,3’. Het opduiken van nieuwe Apple-apparaten in de logbestanden is een goede manier om nieuwe releases tijdig op te sporen. Zo werd ook de iPhone 5S met iOS 7 al in januari ontdekt en gebeurde dit eerder deze week ook met de vier nieuwe 2017 iPads.

Betere specs, 4K, hetzelfde design

Bovendien is het niet gek als Apple dit najaar een nieuwe Apple TV uitbrengt. De vorige stamt immers al uit oktober 2015. Als Apple inderdaad dit najaar een vijfde generatie Apple TV op de markt brengt, rekenen we niet op een compleet nieuw design. Dat tvOS 11 actief getest wordt, ligt ook voor de hand. WWDC 2017 komt langzaam maar zeker dichterbij, de ontwikkelaarsconferentie waar we de nieuwe software-updates van iOS, macOS, tvOS en watchOS te zien krijgen.

De Apple TV 4 introduceerde tvOS met een eigen App Store en kreeg als eerste de Siri Remote. In plaats daarvan ligt het voor de hand dat Apple de specificaties verbetert. Hierdoor kunnen spelontwikkelaars weer een paar jaar vooruit om nieuwe games voor het zwarte doosje te ontwikkelen. Bovendien betekent de komst van de 4K Apple TV 5 dat de prijs van de vierde generatie Apple TV waarschijnlijk omlaag gaat.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: Macrumors
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: Apple TV

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen