4K 21,5-inch Retina iMac duikt op in zesde El Capitan-bèta

Het begint er steeds meer op te lijken dat er later dit jaar een 21,5 inch-iMac met een 4K-scherm verschijnt. In de nieuwe El Capitan-bèta zijn opnieuw aanwijzingen voor het apparaat gevonden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘4K 21,5-inch Retina iMac op komst’

4K 21,5 inch-iMac RetinaGisteravond verscheen de zesde bèta van El Capitan en daarin zijn aanwijzingen gevonden voor een 4K 21,5-inch Retina iMac. In de tweede testversie van El Capitan dook er ook al informatie op die duidde op het apparaat. Het Franse Consomac nam de nieuwste bèta onder de loep en vond data waaruit blijkt dat de nieuwe iMac een schermresolutie van 4096 bij 2304 pixels krijgt. Ter vergelijking: de huidige 21,5 inch-iMac doet het met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Wel lijkt het erop dat er geen uiterlijke veranderingen worden doorgevoerd.

De 21,5 inch-iMac is toe aan een upgrade. Het apparaat is al een tijdje niet meer bijgewerkt en kreeg in september 2013 zijn laatste update. Uiteraard is het apparaat tussentijds wel van OS X-updates voorzien.

Meer over de nieuwe iMacs

Gisteren verscheen er een bericht waarin de bekende Apple-analyst Ming-Chi Kuo aangaf te verwachten dat Apple later dit jaar met nieuwe iMacs komt. Die zouden worden voorzien van een nieuwe processor en beter display. Dat laatste zou komen door het gebruik van een nieuw materiaal, waardoor er betere kleurverzadiging kan worden gegarandeerd. Dat zorgt onder meer voor mooiere kleuren.

De nieuwe processor zou de huidige Broadwell-chip vervangen. Deze chip is erg energiezuinig en niet per se traag, maar inmiddels wel behoorlijk verouderd. Apple zou echter op Intel, dat de chips fabriceert, hebben gewacht totdat er een processor beschikbaar zou komen die een flinke update garandeert.

Het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.