KPN zet alle abonnementen over op 4G

Rutger Otto
14 april 2015, 16:53
2 min leestijd
KPN zet alle abonnementen over op 4G

KPN gaat eind deze maand alle klanten met een privé KPN Mobiel abonnement toegang geven tot het 4G netwerk. Ook mensen met een ouder abonnement met 3G worden automatisch overgezet.

Lees verder na de advertentie.

4G van KPN

Klanten van KPN die een iPhone met 4G-ondersteuning, worden uiterlijk op 21 april overgezet op het snelle datanetwerk. Dat geldt dus voor mensen met een iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6 of iPhone 6 Plus die een privé-abonnement bij KPN hebben.

Voor gebruikers met een ouder abonnement verandert er nog meer. Zo krijgen ze geen extra kosten meer als ze hun datalimiet van de maand overschrijden. De snelheid wordt vanzelf verminderd naar 64 kbps voor downloads en 32 kbps voor uploads. Voor internetten buiten de bundel moet dan een extra MB-pakket aangevraagd worden.

kpn bundel iphone nieuws

Verandering

Klanten van KPN voor wie de verandering van toepassing is, krijgen in enkele gevallen ook een grotere databundel. Sommige gebruikers krijgen zelfs tien keer zo veel data als eerst. De maandelijkse kosten blijven in de meeste blijven voor de meeste mensen gelijk. Voor enkele klanten wordt de prijs juist verlaagd en in een uitzonderlijk geval gaat de prijs iets omhoog.

Voor het gebruiken van 4G is een simkaart nodig die 4G ready is. Klanten die al een 4G-simkaart hebben hoeven niets te doen, mensen met een 3G-simkaart kunnen een nieuwe bestellen. Op de 4G-actiepagina van KPN kunnen klanten een toestelcheck doen. Hierbij geven ze aan welk toestel ze hebben en wat het mobiele nummer is. Vervolgens bekijkt KPN of je al een simkaart hebt die 4G ondersteunt. Zo niet, dan wordt een nieuwe kaart naar je verzonden. Anderzijds is het voor klanten ook mogelijk een simkaart aan te vragen via MijnKPN of via de klantenservice.

De uitrol van 4G voor klanten begint vanaf 13 april en is uiterlijk 21 april bij iedereen doorgevoerd. Als de toegang voor klanten is gerealiseerd, valt de dataverbinding weg. Dat wordt verholpen door het toestel uit en opnieuw aan te zetten.

Wil je weten wat er precies voor welk abonnement verandert, kijk dan op de site van KPN.

Lees meer over KPN

Bron: KPN
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu