Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

4G op iPhone voorlopig zeer beperkt

Roel van Hout
5 augustus 2013, 14:39
1 min leestijd
4G op iPhone voorlopig zeer beperkt

Het is momenteel bijna onmogelijk om 100 meter je woning uit te lopen zonder advertenties voor 4G tegen te komen. Wat is het eigenlijk, wanneer komt het, en het belangrijkst: werkt 4G op iPhone?

Lees verder na de advertentie.

4G is een afkorting van ‘4e generatie’, en wordt gebruikt om de vierde generatie van het netwerk van internet voor mobiel aan te duiden. Met 4G  zal vele malen sneller mobiel te internetten zijn dan met 3G. 4G voor consumenten wordt in 2016 verwacht: waar nu voor wordt geadverteerd is eigenlijk 3,9G.

4g op iPhone

Of iPhone 4G werkt, hangt van twee factoren af. Ten eerste het model iPhone waarover je beschikt: van de huidige iPhones is alleen de iPhone 5 in staat om onder bepaalde voorwaarden 4G te ontvangen. Met een iPhone 3GS, 4 en 4S zul je maximaal 3G kunnen ontvangen.

4G op iPhone aan bepaalde voorwaarden verbonden

We schrijven met opzet ‘onder bepaalde voorwaarden’: er zijn verschillende frequenties waarop 4G wordt aangeboden. Zoals te lezen op Smartphone.nl kan de iPhone 5 de 850, 1800 en 2100 Mhz-frequenties aan, maar landelijk wordt gebruik gemaakt van de 800 Mhz-frequentie.

De 1800MHz-band wordt vooral ter ondersteuning gebruikt in drukke gebieden. Bij KPN heb je met een iPhone 5 dus alleen in die gebieden 4g-internet. Het is te hopen dat Apple zich met toekomstige iPhones conformeert aan de Europese standaarden. Tot die tijd is het goed om te checken in hoeverre je iPhone 5 al 4g-ondersteuning krijgt: voorlopig alleen in drukke gebieden.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's