Vier Apples 40ste verjaardag mee met deze tips

Erwin Vogelaar
1 april 2016, 19:55
2 min leestijd

Op 1 april 1976 werd Apple Computer opgericht. Apple viert vandaag dus zijn 40ste verjaardag. Met deze tips kun je het vieren.

Lees verder na de advertentie.

40 jaar Apple

Tussen alle 1 aprilgrappen door zou je bijna missen dat Apple vandaag jarig is. Steve Jobs en Steve Wozniak hebben op 1 april 1976 Apple Computer Inc gevormd om de Apple I te verkopen. Vervolgens heeft het bedrijf in de veertig jaar daarna een waanzinnige reis gemaakt. Niet elk product was een even groot succes, maar met onder andere de iPhone, iPad en OS X weet het bedrijf vandaag voor een groot deel in te vullen waar we naar kijken, op werken, naar luisteren en mee sporten. Om deze verjaardag te vieren enkele actuele tips:

1. Apple-reclames door de tijd heen

Een leuke manier om vlot de geschiedenis van Apple door te nemen is door het kijken van de reclames die het bedrijf gemaakt heeft. Wij hebben de geschiedenis van de iPhone-reclame in een overzicht gezet: Met deze 10 iPhone-reclames maak je een reis door de tijd. Maar als we nog verder terug wil gaan, was dit de eerste Macintosh-reclame:

1984 Apple's First Macintosh Commercial

2. Speel een nieuwe iOS-game

Check één van de vele games die je kunt spelen op je iPhone en iPad. Kijk voor inspiratie eens naar onze lijst met de 10 beste iOS-games van maart voor het meest actuele aanbod. Met bijvoorbeeld het fantastische Clash Royale.

Clash Royale

Supercell

Gratis via App Store

3. Luister naar Kanye West

Hoewel Kanye West eerst beweerde dat zijn nieuwste album niet naar Apple Music zou komen, staat The Life of Pablo sinds vandaag toch gewoon op de muziekdienst. Het was het wachten meer dan waard, want het is een waanzinnig album geworden dat je toch zeker een keer geluisterd moet hebben. Sowieso is het een goed album voor een verjaardagsfeestje.

4. Lach om Taylor Swift

Is Taylor Swift meer je ding? Ze heeft een nieuwe ietwat vreemde reclame opgenomen voor Apple Music die je hier kunt bekijken:

https://twitter.com/taylorswift13/status/715880947195863040

5. Gratis app van de week

De gratis app deze week is CHOMP, waarin je zelf een rol krijgt in een animatiefilmpje. Maak vooral iets vrolijks voor deze feestelijke dag.

CHOMP by Christoph Niemann

Fox and Sheep GmbH

€ 3,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen