Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

4 tips bij het zoeken naar een refurbished iPhone (ADV)

Redactie
3 maart 2017, 12:11
3 min leestijd
4 tips bij het zoeken naar een refurbished iPhone (ADV)

Stel, je bent op zoek naar een nieuwe iPhone, maar hoeft niet persé het allernieuwste model. Oudere modellen vind je nog relatief duur en een tweedehands iPhone brengt wat jou betreft teveel onzekerheid met zich mee.

In dit geval is de aankoop van een door Renewd refurbished iPhone een aanrader. Maar waar moet je op letten als je een dergelijke refurbished iPhone aanschaft? Een refurbished iPhone is een iPhone die eerder gebruikt is geweest, gecontroleerd en waar nodig voorzien van nieuwe onderdelen.

Koop je een refurbished iPhone van Renewd, dan wordt er een kwaliteitscontrole door een onafhankelijke Apple Premium Service Provider uitgevoerd. Een verschil met andere partijen, die deze check zelf uitvoeren. Dit zorgt voor grote kwaliteitsverschillen binnen de refurbished markt. Op deze vier punten moet je letten als je een refurbished toestel aanschaft.

renewd

1. Wat is de betekenis van “Zo goed als nieuw”?

Vaak wordt er bij een refurbished iPhone aangegeven of deze zo goed als nieuw is, lichte gebruikerssporen heeft of zichtbaar gebruikt is. Deze termen zeggen vaak meer iets over het uiterlijk dan over de technische staat van de iPhone. Het is natuurlijk mooi als je refurbished iPhone er als nieuw uitziet, maar je hebt liever dat de iPhone technisch ook zo goed als nieuw is.

2. Controleer de refurbished garantie

Een refurbished iPhone met garantie geeft zekerheid. Maar wanneer een refurbished iPhone als “zo goed als nieuw” bestempeld wordt, dan wil je dat deze iPhone net zo lang als een nieuwe iPhone meegaat (gemiddeld 3 jaar). Het is dan ook verstandig om te controleren of het toestel originele Apple-onderdelen heeft en door wie de technische controle is uitgevoerd.

3. Bevat de iPhone 100% originele Apple-onderdelen?

Apple staat bekend om apparatuur van hoge kwaliteit die jarenlang mee gaan. Wil je een refurbished iPhone, dan is het belangrijk dat deze ook beschikt over 100% originele Apple-onderdelen. Is dit niet het geval, dan vergroot je de kans op complicaties. ‘Error 53’ bijvoorbeeld; een foutcode die opdook bij gebruikers die de vingerafdrukscanner door een onofficiële partij hadden gerepareerd. Daarnaast is het mogelijk dat er accu’s in brand vliegen of dat het gebruik van neppe accessoires zorgt voor vertraging en problemen met opladen.

4. Wie voert de technische controle uit?

Als consument weten wie de technische controle uitvoert, is een van de belangrijkste dingen waarop je moet letten. Sommige refurbished aanbieders beweren dat er uitvoerige controles zijn uitgevoerd en hun apparatuur originele Apple onderdelen bevat. Maar hoe weet je of dit wel goed gebeurd? Renewd heeft daar een oplossing voor bedacht.

Zo pakt Renewd het aan

Renewd is een premium merk onder refurbished iPhones. Alle Renewd iPhones zien er namelijk altijd zo goed als nieuw uit, beschikken over 2 jaar garantie, 100% originele onderdelen en zijn in perfecte technische staat.

Dit komt omdat Renewd ervoor kiest om de technische controle uit te besteden aan een Apple Premium Service Provider. Een Apple Premium Service Provider is een door Apple erkend reparatiecentrum die beschikt over officiële Apple-software. In Nederland beschikken maar 2 reparatiecentra over deze software.

Iedere Renewd iPhone wordt met behulp van deze Apple Software op een 70-tal punten gecontroleerd. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je Renewd iPhone voorzien is van 100% originele Apple onderdelen en in een uitstekende technische staat verkeert.

Waar koop je een Renewd iPhone?

Je koopt een Renewd iPhone onder andere bij Coolblue, Bol.com, YourMacStore en Informatique

ModelUitvoeringenVanafprijs
iPhone 616GB€449,00Bekijken
iPhone 5S16GB – 32GB – 64GB€279,00Bekijken
iPhone 516GB – 32GB – 64GB€219,00,-Bekijken
iPhone 5C16GB – 32GB€239,00-Bekijken
iPhone 4S8GB – 16GB – 32GB€144,00Bekijken

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Renewd. Lees onze disclaimer voor meer informatie.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu