Philips Hue: 4 verbeteringen voor Philips’ slimme lampen in 2018

Lars Paijmans
10 januari 2018, 15:09
2 min leestijd
Philips Hue: 4 verbeteringen voor Philips’ slimme lampen in 2018

Tijdens de CES-beurs in Las Vegas heeft Philips zijn plannen voor de slimme Hue-lampen gepresenteerd. Naast een gloednieuwe versie van de iPhone-app, gaat er heel wat veranderen.

Lees verder na de advertentie.

Vier Philips Hue-verbeteringen op CES

Philips heeft grootste plannen om het Hue-platform in de loop van dit jaar verder uit te bouwen. Eigenaren van de slimme lampen kunnen op een drietal grote updates rekenen. Deze nemen we hieronder met je door.

1. Philips Hue 3.0

In het tweede kwartaal van 2018 staat versie 3.0 van de Hue-app klaar in de App Store. De update introduceert een nieuw design voor de app waarmee je de slimme lampen bedient. Een nieuwe indeling maakt het bedienen makkelijker, en de geavanceerde kleurkiezer is terug van weggeweest. Door eenmalig een scene te maken met specifieke lichtkleuren en groeperingen van lampen, kun je hier in de toekomst met een druk op te knop naar terugkeren.

Philips Hue 3.0

2. Lampen synchroniseren met games, films en muziek

Op CES introduceert Philips ook het nieuwe Philips Hue Entertainment-platform. Dankzij een update die in december 2017 verscheen, zijn alle Hue-lampen klaar om samen te werken met externe partijen. Dit zorgt ervoor dat de lampen zich automatisch afstemmen op de games die je speelt, films die je kijkt of muziek die je luistert.

Razer is het eerste bedrijf dat van deze nieuwe opties gebruikmaakt. Ondersteunende games (zoals Overwatch) zullen in real time de licht-effecten aanpassen zodat ze onderdeel worden van de spelwereld. Volgens Philips moet dit ervoor zorgen dat spelers zich nog beter kunnen focussen op hun spelwereld.

3. Philips Hue Sync voor macOS en Windows 10

Ook Mac-gebruikers met de slimme lampen van Philips kunnen uitkijken naar het tweede kwartaal van 2018. Dan zal er met de Philips Hue Sync-app een manier komen om alles wat er op je scherm gebeurt te vertalen naar de lampen die in je huis hangen. Dit levert een soortgelijk effect op als de synchronisatie met games, maar dan voor alle dingen die zich op je Mac-scherm afspelen.

philips hue bridge

De app draait op de achtergrond en maakt terwijl jij gewoon op je Mac werkt continu scripts aan met specifieke kleuren. Een algoritme past vervolgens een tempo toe op de maat van de muziek die je luistert om deze kleuren af te wisselen. Jij als gebruiker kunt de intensiteit hiervan gelukkig handmatig instellen, zodat je tijdens een normale werkdag niet continu in een disco zit.

4. Buitenlampen van Philips Hue

Tot slot presenteert Philips een compleet nieuwe productlijn voor Hue: buitenlampen die je ook op alle bovenstaande manieren kunt bedienen vanaf je smartphone. Op die manier kun je jouw achter- en voortuin op ieder moment een ander uiterlijk geven, en ze springen automatisch aan als jij de voortuin op stapt. Later dit jaar komen we meer te weten over de prijzen van deze buitenlampen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu