De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

4 manieren om de iPhone 6 als eerste in huis te hebben

Rutger Otto
30 juli 2014, 13:30
3 min leestijd
4 manieren om de iPhone 6 als eerste in huis te hebben

De lancering van een nieuwe iPhone komt steeds dichterbij. Over twee maanden kun je waarschijnlijk al een iPhone 6 kopen. Tenminste, als je er snel bij bent. Met deze 4 tips zorg je dat jij de eerste bent die het nieuwe vlaggenschip van Apple in huis hebt.

Lees verder na de advertentie.

1. Ga naar Duitsland

iphone 6 kopen oberhausen

Nieuwe iPhones verschijnen traditioneel later in Nederland dan in enkele andere landen. Zo is de nieuwe iPhone meestal meteen beschikbaar in Duitsland, terwijl we hier nog een maand moeten wachten. Daarom: ga naar Duitsland en haal een nachtje door voor de Apple Store in Oberhausen (Centroallee 147) of in Keulen (Aachener Straße 1253). Wees er echt de avond van tevoren al, want je mag rekenen op lange rijen van vele Apple-fanaten. Hoe het er tijdens zo’n nacht aan toe gaat, kun je checken op onze tip-pagina van vorig jaar met overlevingstips om een iPhone in Duitsland te halen.

2. Struin met een zak geld eBay af

eBay iPhone 6 kopen

Er zijn (behoorlijk wat) mensen die naar Duitsland afreizen om meerdere iPhones te kopen, puur en alleen om ze daarna door te verkopen via Marktplaats of eBay. Een vrij lucratief zaakje, want voor 100 a 200 euro meer raken ze de toestellen wel kwijt. Verwacht dan ook geen goedkope iPhone 6 te vinden, maar als je er echt graag één wil hebben, kun je via deze weg best snel een toestel vinden. Tip: zoek naar iPhone 6-aanbieders in Nederland en vraag of je het model op kan halen. Zo verklein je het risico dat je opgelicht wordt. Doe op eBay alleen zaken met verkopers die veel positieve feedback hebben gekregen en check de advertentie goed, voordat je een bod doet.

3. Reserveer je iPhone 6

iphone 6 kopen

Wil je de iPhone 6 als eerste als hij in Nederland uitkomt? Dan kun je een exemplaar claimen door een toestel te reserveren bij een provider of webshop. Zodra zij weten wanneer de iPhone 6 op de markt komt, laten ze bestellingen toe. Ben jij snel met pre-orderen, dan krijg je waarschijnlijk op dag één van de Nederlandse release een toestel in huis. Voorgaande jaren leren echter dat zo’n eerste batch aan iPhone-leveringen niet genoeg is om elke bestelling meteen af te ronden, dus het blijft een gok. Houd er daarom in elk geval rekening mee dat je een paar weken extra weken moet wachten. Ook raden we je aan de Apple Store en de levertijd die Apples online winkel rekent, in de gaten te houden.

4. De iPhone 6 importeren

iphone 6 kopen vliegtuig

Als je liever thuis blijft (heb je de iPhone 6 niet als eerste), dan kun je proberen een nieuwe iPhone uit het buitenland te importeren. De eerste landen waar je een toestel kunt kopen, zijn doorgaans onder meer Engeland, Frankrijk, Duitsland, China en de Verenigde Staten. Je kunt proberen een iPhone uit een van de beschikbare landen te importeren, al is de kans klein dat je beet hebt, want de eerste lading toestellen wordt vaak al aan de deur van de Apple Stores verkocht.

Let ook op dat je een iPhone-model importeert waar je iets aan hebt, niet alle frequentiebanden van mobiel gebruik worden namelijk ondersteund in Nederland en ook in de banden die wel ondersteund worden zit verschil per provider.

Houd er daarnaast rekening mee dat het importeren van een iPhone 6 behoorlijk in de papieren kan lopen. Middels een invoercalculator kun je uitrekenen wat je in totaal kwijt bent. Ben of ken je toevallig iemand die op reis is in één van de landen tijdens de release, dan heb je daar natuurlijk geen last van.

De garantie op een iPhone uit het buitenland is in bijna alle gevallen hetzelfde als wanneer je het toestel in Nederland aanschaft: standaard 1 jaar, en alleen op gebreken die aantoonbaar niet door de gebruiker zijn veroorzaakt. Bij een iPhone die binnen de EU is verkocht heb je recht op 2 jaar garantie.

Lees meer over de iPhone 6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu