Productieketen: ‘Er komt geen 4-inch iPhone in 2015’

Rutger Otto
6 januari 2015, 10:47
1 min leestijd
Productieketen: ‘Er komt geen 4-inch iPhone in 2015’

Er gaan al een maand geruchten dat Apple dit jaar toch weer met een kleiner, 4-inch model van de iPhone op de markt komt. Onzin, zeggen anonieme bronnen uit de productieketen.

Lees verder na de advertentie.

4-inch iPhone

Dat schrijft de Chinese website Feng.com op basis van eigen bronnen. Deze claimen dat Apple helemaal geen orders heeft geplaatst om een 4-inch versie van de iPhone te maken in 2015:

“Wei Feng is vandaag vanuit de Apple productieketen te weten gekomen dat de 4-inch iPhone 6S slechts een hype is. Bronnen zeggen dat Apple geen enkele aanvraag heeft gedaan om een onderdelen voor een 4-inch iPhone 6 te maken. Daarmee is het gerucht niet waar, in elk geval niet op dit moment.”

iDevices populair

Kleinere iPhone 6

Het gerucht kwam vorige maand van Taiwanese media en werd door veel websites opgepikt. In het verleden heeft Steve Jobs vaak gezegd dat een smartphone met één hand te bedienen moest zijn en Apple heeft vaker naar buiten gecommuniceerd dat ‘niemand zit te wachten op grote smartphones’. Hoewel de iPhone 6 en iPhone 6 Plus juist wel groter zijn geworden met 4,7-inch en 5,5-inch schermen en de verkoopcijfers enorme successen verklappen, vinden sommige Apple-liefhebbers deze formaten te groot. Een kleiner (goedkoper) model zou wat dat betreft niet eens zo gek zijn voor die doelgroep.

Toch nemen we deze iPhone 6S (of iPhone 6 Mini) geruchten momenteel nog met een korrel zout, hoewel er van alles kan gebeuren. Zo schreef VentureBeat eerder nog dat Apple dit jaar wellicht twee keer apart een telefoon zou presenteren: één in de lente en één in de herfst. Wij wachten af.

Lees meer over de iPhone 6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu