De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Nieuwe 4-inch iPhone van Apple krijgt A9-processor’

Rutger Otto
18 februari 2016, 17:06
2 min leestijd
‘Nieuwe 4-inch iPhone van Apple krijgt A9-processor’

Er zijn weer nieuwe bronnen opgedoken die zeggen dat Apple volgende maand een nieuwe 4-inch iPhone presenteert. Zoals verwacht, krijgt het toestel een A9-chip aan boord, die ook in de iPhone 6S zit.

Lees verder na de advertentie.

4-inch iPhone in maart

Dat schrijft Bloomberg op basis van een goed ingewijde bron, die niet openlijk in het bericht genoemd wilde worden. Het bericht komt overeen met wat 9to5Mac eerder wist te melden over het 4-inch toestel. In dat bericht werd ook gezegd dat de telefoon iPhone 5SE genoemd zou gaan worden. Voorheen werd gesproken over een iPhone 6C.

Wat de naam gaat worden en of het toestel volgende maand echt gepresenteerd wordt, is nog steeds de vraag. Wel zijn geruchten over een kleiner toestel dan de iPhone 6S en iPhone 6S Plus hardnekkig. De 4-inch iPhone zou dus een A9-processor krijgen, maar ook ondersteuning voor NFC (Apple Pay) en Live Photos. Er zou echter geen 3D Touch in het display verwerkt zijn. De iPhone 5SE krijgt mogelijk hetzelfde ontwerp zoals geïntroduceerd bij de iPhone 6 en moet goedkoper zijn dan zijn grotere broers.

iphone 5se onthulling

iPad Air 3 geruchten

Bloomberg schrijft ook dat de nieuwe iPad, waarschijnlijk de iPad Air 3, een A9X-processor krijgt. Die is momenteel alleen in de iPad Pro te vinden. Naar verwachting wordt ook de iPad Air 3 in maart aangekondigd, op hetzelfde evenement als de kleinere iPhone. Mogelijk krijgt de iPad Air 3 ook vier speakers zoals het Pro-model en wordt de camera voorzien van een flitser op de achterkant. Enkele geruchten maken zelfs melding van een 4K-scherm en 4GB werkgeheugen.

Het is al even geleden sinds de laatste iPad Air uitkwam. De iPad Air 2 werd in oktober van 2014 aangekondigd en in de tussentijd is er geen nieuwe Air-model meer gekomen. Wel kreeg de iPad mini in de tussentijd een update en werd de 12,9-inch iPad Pro uitgebracht. De iPad Air 3 krijgt waarschijnlijk gewoon weer een 9,7-inch scherm.

Lees meer over de iPhone 5SE

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu