Apple brengt ‘nieuwe’ iPhone 6 met 32GB uit in Azië

Een Taiwanese telefoonaanbieder neemt bestellingen aan voor een nieuwe iPhone 6 die in beperkte oplage op de markt komt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Gouden 32GB iPhone 6

Taiwan Mobile biedt een nieuwe gouden iPhone 6 aan op 10 maart. Het gaat om een versie met 32GB aan opslagruimte. Volledig nieuw, want in de rest van de wereld kun je alleen een iPhone 6 kopen met 16GB, 64GB of 128GB. Digitimes schrijft dat de nieuwe gouden iPhone 6 niet bij Apple zelf te koop is, maar dat hij alleen beschikbaar is via de Taiwanese aanbieder.

De 32GB-versie van de iPhone 6 is eind februari ook in China uitgebracht via één provider. In het westen hoeven we het toestel waarschijnlijk niet te verwachten. De iPhone wordt als één van de goedkopere modellen naast de iPhone SE in de markt gezet door Apple en de aanbieder. Mogelijk is het idee hierachter dat ook mensen die een grotere iPhone willen een betaalbaar alternatief hebben. Daarnaast kan ook de 2,5 jaar oude iPhone 6 nog prima mee in een lager segment. Apple zelf heeft niets bekendgemaakt over de release van dit nieuwe model.

iPhone SE vs iPhone 7

Minder dan de iPhone SE

Toch is het een vreemde keuze om deze iPhone 6 als instapmodel uit te brengen anno 2017. Vooral omdat Apple vorig jaar nog een gloednieuwe telefoon uitbracht die die rol moest vervullen: de iPhone SE. Dat toestel was bedoeld voor mensen met een lager budget, die toch een iPhone konden kopen met goede specificaties. Daarnaast was het een goede oplossing voor mensen die het oude, compacte design wilde houden, zonder al te veel te hoeven inleveren op prestaties.

Stapje terug

De iPhone 6 is wat dat betreft toch een stapje terug, bijvoorbeeld door de minder krachtige chip in het toestel. Aan de andere kant is de 32GB-variant niet verkrijgbaar voor de iPhone SE, die er alleen in 16GB en 64GB is. Mogelijk is er in Azië vraag naar een grotere iPhone voor minder geld, maar in dit geval is goedkoop mogelijk duurkoop. Over een paar jaar zal de iPhone 6 namelijk lang niet meer zo goed presteren en ondersteund worden als nu.

Toch op zoek naar een losse iPhone 6? Check dan onze koopvergelijker.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.