Poll: Ga jij 3D Touch missen als de 2019 iPhones het niet meer hebben?

Lars Paijmans
11 juli 2019, 19:21
2 min leestijd
Poll: Ga jij 3D Touch missen als de 2019 iPhones het niet meer hebben?

Het lijkt erop dat Apple dit najaar 3D Touch volledig schrapt uit alle drie de 2019 iPhones. Ga jij de functie missen, of gebruikte je het toch al nooit?

3D Touch verdwijnt mogelijk dit najaar

Het aantal geruchten liegt er niet om: het wordt met de week waarschijnlijker dat zowel de iPhone 11 Pro als iPhone 11 Pro Max en iPhone 11 geen drukgevoelig 3D Touch-scherm meer krijgen.

Een enorme verrassing is dit niet. Vorig jaar had de iPhone XR al geen 3D Touch en de techniek heeft ook nooit de overstap naar de iPad gemaakt. Het zou te prijzig zijn en nog erger: het zou een vingerafdrukscanner die in het scherm wordt gestopt in de weg zitten.

Nu Apple van plan is om in 2020 en 2021 iPhones uit te brengen zonder notch en Face ID en met Touch ID in het display, zijn de dagen van 3D Touch geteld. In plaats daarvan zou Apple overstappen op Haptic Touch, een techniek waarmee je dezelfde functies activeert door het scherm even ingedrukt te houden in plaats van stevig te drukken.

Verloren functies

Toch gaat er met 3D Touch wel het één en ander verloren. Zo is het sinds de iPhone 6S heel natuurlijk geworden om app-iconen stevig in te drukken en direct naar een specifieke functie te springen. Ook het stevig indrukken van meldingen om meteen een antwoord te geven of om meteen de camera te openen, hebben we ontelbaar vaak gedaan.

Daarom zijn we benieuwd hoe jij over het verdwijnen van 3D Touch denkt. Ga je het missen of gebruikte je de functie toch al nooit? Laat van je horen door te stemmen in de poll in dit artikel. Daarna zullen we tot september moeten wachten om te zien of de dagen van 3D Touch echt geteld zijn.

Zie je bovenstaande poll niet? Stem dan via deze link.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11
Apple iPhone 11
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's