Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘iPhone 6S krijgt verbeterde versie van Force Touch’

Rutger Otto
6 september 2015, 11:23
2 min leestijd
‘iPhone 6S krijgt verbeterde versie van Force Touch’

Apple kondigt volgende week de nieuwe generatie iPhones aan, waarschijnlijk met Force Touch. We dachten er alles wel over te weten, maar een nieuw gerucht meldt dat de iPhones de meest geavanceerde versie van Force Touch krijgen.

Lees verder na de advertentie.

3D Touch Display

De iPhone 6S en iPhone 6S Plus, zoals de nieuwe toestellen waarschijnlijk genoemd zullen worden, krijgen volgens anonieme bronnen van website 9to5Mac een verbeterde versie van Force Touch. De bronnen melden dat dit scherm waarschijnlijk het ‘3D Touch Display’ genoemd zal worden.

Waarom 3D? Omdat het display naar verwachting drie soorten drukken kan registreren. De nieuwe MacBook trackpads en het scherm van de Apple Watch herkennen er ‘slechts’ twee; namelijk het verschil tussen een tik en harder drukken. De nieuwe iPhones herkennen er nog een extra. Naast een tik en een druk op het scherm, kun je ook nog eens harder drukken, wat het toestel apart registreert.

force touch op de iphone 6s

Wat is Force Touch?

Met Force Touch is het voor gebruikers mogelijk om verschillende acties uit te voeren, afhankelijk van hoe hard je op het scherm drukt of tikt. Op de Mac is het in Safari bijvoorbeeld mogelijk om zo de definitie van een woord op te vragen. Hoe Force Touch op de iPhone zal werken, is nog onduidelijk, al kun je er in Apple-apps zoals Kaarten, Safari en Muziek waarschijnlijk direct mee aan de slag. Of apps van derden ook al voorzien zullen zijn van Force Touch-ondersteuning is onduidelijk.

Naast mogelijkheden in apps, kunnen we ook nieuwe soorten games op iOS verwachten. Stel je voor dat je door harder te drukken bijvoorbeeld meer gas kunt geven in een race-spel. Naast de nieuwe iPhones, krijgt wellicht ook de volgende generatie iPads Force Touch-ondersteuning. De tablets van Apple worden volgens ingewijden eveneens tijdens het aanstaande Apple-event op 9 september aangekondigd.

Verbeterde Force Touch

Het nieuwe 3D Touch Display zal naar verwachting werken met een nieuwe Taptic Engine, zodat je voor je gevoel écht iets indrukt. Wel zijn we benieuwd naar hoe Force Touch precies zal gaan werken. Bij de Apple Watch is het soms onduidelijk bij welke apps en in welke schermen je Force Touch kunt gebruiken, en wat dat voor mogelijkheden biedt. Wat dat betreft is Force Touch een ‘onzichtbare’ extra interface die wel iets meer zichtbaarheid verdient.

Lees meer over de iPhone 6S

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu