‘Sony voert productie van 3D-camera’s op voor Apple’

Wouter Nijsen
28 december 2018, 9:42
2 min leestijd
‘Sony voert productie van 3D-camera’s op voor Apple’

Sony gaat de productie van 3D-camera’s opvoeren om aan de vraag van verschillende smartphonefabrikanten te voldoen. Hier zou Apple bij zitten, al is het nog maar de vraag of het bedrijf uit Cupertino de nieuwe techniek snel gaat toepassen.

Lees verder na de advertentie.

‘Sony maakt 3D-camera’s voor Apple’

Dit meldt Bloomberg Quint. Apple gebruikt al 3D-hardware voor de TrueDepth-camera die met de iPhone X werd geïntroduceerd. Met de aanwezige sensoren en camera kan een 3D-scan van je gezicht worden gemaakt, waarbij Face ID infrarood gebruikt om honderden puntjes op je gezicht te projecteren.

Face ID

De techniek van Sony is een zogeheten time of flight-systeem (TOF). Hierbij wordt gemeten hoe lang het duurt voordat een lichtpuls een oppervlak raakt (je gezicht bijvoorbeeld) en weer terug komt. Dit zou accurater werken dan het TrueDepth-systeem van Apple, en daarnaast beter functioneren op langere afstanden. Dat zou dan kunnen betekenen dat je je iPhone minder dicht bij je gezicht hoeft te houden om te ontgrendelen.

TOF kan ook worden gebruikt voor de camera’s aan de achterkant van de iPhone, waarbij het in augmented reality-applicaties kan helpen en zorgt voor snellere en betere autofocus.

Niet in iPhones van 2019

Het lijkt echter niet aannemelijk dat Apple deze techniek snel gaat gebruiken. Volgens de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo houdt het bedrijf uit Cupertino voorlopig vast aan de dubbele camera van de iPhone, waarmee genoeg diepte-informatie kan worden verzameld om goede foto’s te maken. Daardoor zou het volgens Kuo nog onnodig zijn om de TOF-techniek al bij de iPhones die in 2019 moeten verschijnen, te introduceren.

Volgens de laatste geruchten komen er drie iPhones uit in 2019, met dezelfde schermformaten als de toestellen die dit jaar zijn verschenen: 5,8 inch (iPhone XS), 6,5 inch (iPhone XS Max) en 6,1 inch (iPhone XR). Ook gaan we er vanuit dat de toestellen op de A13-chip draaien, een verbeterde versie van Face ID krijgen en de camera’s weer iets beter zijn.

Tip: blijf op de hoogte van al het iPhone-nieuws voor je in te schrijven voor de nieuwsbrief, of download de officiële iPhoned-app!

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen