Twitter voegt optie toe voor live-video’s in 360 graden

Rutger Otto
29 december 2016, 11:04
2 min leestijd
Twitter voegt optie toe voor live-video’s in 360 graden

Na Facebook en YouTube is ook Twitter begonnen met de uitrol van ondersteuning voor 360-graden-video’s.

Lees verder na de advertentie.

Twitter Live 360

Twitter heeft afgelopen zomer al geëxperimenteerd met de toevoeging van 360 graden in live-video’s. Toen werden beelden voor en na de NBA-finale opgenomen met een Samsung Gear 360-camera die via Twitter te bekijken waren. Sindsdien hebben we echter niets meer van de functionaliteit gehoord, tot nu.

“Vandaag introduceren we een nieuwe manier om te kijken wat er op Twitter gebeurt”, schrijft Alessandro Sabatelli op het Twitterblog. Sabatelli overziet de afdelingen augmented reality en virtual reality binnen het bedrijf. “Vanaf nu kun je meekijken met 360-graden-video’s van interessante filmmakers en ontdekken wat ze aan het doen zijn.”

Alleen kijken

De eerste live-video in 360 graden was van Alex Pettitt (hierboven). Hij filmpje de ondergaande zon in Florida. Vooralsnog kan slechts een klein aantal partners van Twitter zelf aan de slag met 360 graden live-video’s. De functie werkt via Twitters livestreamdienst Periscope. Wel kan iedereen al naar de filmpjes kijken via Periscope en Twitter. Deze filmpjes in 360 graden zijn te herkennen aan het ‘LIVE 360’-logo.

De filmpjes zijn zowel op de computer als op mobiel te bekijken. Kijk je bijvoorbeeld op de iPhone, dan kun je het toestel rond bewegen om alles te zien, maar het is ook mogelijk om over het beeld te vegen.

Live 360 op Facebook

Eerder deze maand begon Facebook met het testen van livestreams in 360 graden. Op het sociale netwerk is het al langer mogelijk om gewone video’s in 360 graden te bekijken. Volgend jaar rolt Facebook de optie uit naar alle pagina’s en gebruikers.

Om 360-graden-filmpjes te maken heb je wel extra accessoires nodig, want je kunt met de standaardcamera van de iPhone niet helemaal rondom filmen. Facebook raadt zelf aan om bijvoorbeeld een Nokia Ozo-camera te gebruiken voor Live 360-video’s in hoogwaardige kwaliteit. Anderzijds werkt het ook met goedkopere oplossingen zoals de Insta360 Nano of de Ricoh Theta S.

Lees het laatste nieuws over Twitter

Bron: Twitter blog
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen