Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Toekomstige versie iOS zal geen verouderde apps meer ondersteunen

Erwin Vogelaar
31 januari 2017, 19:33
2 min leestijd
Toekomstige versie iOS zal geen verouderde apps meer ondersteunen

Apple gaat verouderde 32-bit-apps niet meer ondersteunen in een toekomstige versie van iOS. Het is nog niet duidelijk hoe snel dit gaat gebeuren.

Lees verder na de advertentie.

32-bit-apps

Apple zal verouderde apps in een volgende versie van iOS niet meer ondersteunen. Het gaat specifiek om 32-bit-apps, waarvan de makers geen moeite hebben genomen om deze te updaten naar 64-bit-architectuur. Het is dus mogelijk dat enkele oude games of andere apps in iOS 11 of een latere versie van het besturingssysteem niet meer zullen werken. Toch is dit ook goed nieuws.

32-bit-apps

Toen de iPhone 5S in 2013 lanceerde, was dit de eerste smartphone met ondersteuning voor 64-bit-apps. Pas in februari 2015 stelde Apple de regel in dat alle nieuwe apps 64-bit-architectuur moesten ondersteunen. Vanaf juni 2015 vielen app-updates ook onder die regel. Dit betekent dus dat de apps die in de toekomst niet meer ondersteund zullen worden nu al bijna twee jaar geen update hebben gehad. Alle apps die in die periode wel een update hebben gehad zijn veilig.

Sinds iOS 10.1 krijgen gebruikers een berichtje als ze een 32-bit-app openen. Dit berichtje stelt dat de app mogelijk het toestel vertraagt totdat de ontwikkelaar de app updatet. Met de bèta van iOS 10.3 heeft Apple dit berichtje aangepast. Nu krijgen gebruikers de melding dat de app niet meer zal werken met een toekomstige versies van iOS. Tevens met het bericht dat de ontwikkelaar de app moet updaten om dit te vermijden.

Het niet meer ondersteunen van deze verouderde apps is een goede manier van Apple om de App Store op te ruimen. Apple heeft afgelopen september al aangekondigd om slechte apps te verwijderen uit de App Store. Een paar maanden later waren er al bijna 50.000 apps weg. Door geen ondersteuning meer te bieden voor 32-bit-apps, kan Apple direct een hele sloot van deze verouderde programma’s uit de App Store verwijderen. Dat ruimt op.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu