Is een 30 W-oplader voor je iPhone écht de moeite waard?

10 oktober 2023, 13:28
2 min leestijd
Is een 30 W-oplader voor je iPhone écht de moeite waard?

Je verwacht misschien dat de 30 W-oplader van Apple de beste koop is. Toch kun je voor je iPhone beter een 20 W-oplader gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Is een 30 W-oplader voor je iPhone de moeite waard?

De USB-C poort van de iPhone 15 kan technisch gezien tot 27 watt gaan, maar het rendement neemt af bij een oplaadsnelheid dat hoger is dan 20 watt. In onderstaande video zie je wat dit in de praktijk betekent.

iPhone 15 Pro Max Battery CHARGE Test - This CHANGED My Mind!

De conclusie van deze test komt er op neer dat je met een 30 W-oplader zo’n 10 minuten bespaart op het volledig opladen van een iPhone 15 Pro Max in vergelijking met de 20 W-oplader. Dan hebben we het over 2 uur 11 minuten versus 2 uur 21 minuten.

We raden een 20 W-oplader aan voor je iPhone

Ja, opladen met een 30 W-oplader gaat dus inderdaad sneller dan met een 20 W-oplader. Maar op de gehele oplaadduur is het verschil eigenlijk verwaarloosbaar. Om die reden is het wat ons betreft een beter idee om voor een kleinere 20 W-oplader te kiezen.

De 20 W-oplader presteert namelijk nagenoeg gelijk, is kleiner en daardoor makkelijker om mee te nemen. Bovendien is de kleine oplader van Apple bijna de helft goedkoper dan de 30 W-oplader (25 euro vs 45 euro). Een 30 W-oplader voor je iPhone is wat ons betreft dus niet de moeite waard!

Ben je op zoek naar een goede 20 W-oplader voor je iPhone? En wil je zo min mogelijk uitgeven? Dan is deze usb-c-oplader bij Bol.com een prima keuze!

Wil je toch echt een 30 W-oplader? Hieronder hebben we er al een paar voor je bij elkaar gezocht. Dan weet je zeker dat je de goede te pakken hebt en niet teveel gaat betalen.

30 W-oplader

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron afbeelding: youtube
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 15 Pro Max
Apple iPhone 15 Pro Max

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu