‘Aankondiging iPad Air 3, iPhone 5se en Apple Watch-bandjes in maart’

Rutger Otto
28 januari 2016, 9:24
2 min leestijd
‘Aankondiging iPad Air 3, iPhone 5se en Apple Watch-bandjes in maart’

Er zit weer een nieuw Apple-evenement aan te komen. Bronnen noemen 14 maart als datum, maar wat gaat Apple daar laten zien? We zetten drie geruchten op een rij.

Lees verder na de advertentie.

iPad Air 3

Vorig jaar kwam de gloednieuwe iPad Pro en een update voor de iPad mini op de markt, maar Apple hield zijn mond over een nieuwe iPad met standaard-formaat van 9,7-inch. De laatste iPad Air was de tweede en die verscheen in oktober 2014. Tijd voor een nieuwe dus.

De nieuwste geruchten zeggen dat de iPad Air 3 in maart wordt aangekondigd tijdens het vermeende Apple-event. Uit een schematische tekening zou blijken dat de iPad Air 3 een led-flitser op de achterkant krijgt, wat tot betere foto’s bij weinig licht leidt. Verder zou de iPad Air 3, net als de iPad Pro, de beschikking krijgen over vier speakers. Twee onder, twee boven. Ook zou Apple iPad-panelen testen om te werken met de Apple Pencil.

iphone 5se release

iPhone 5se aankondiging

Naast de iPad, kondigt Apple mogelijk ook een 4-inch iPhone aan. Over de naam is nog niet elke bron het eens: de één denkt iPhone 6C, de ander iPhone 5se. Mocht Apple het toestel uitbrengen, dan is dat het eerste 4-inch model sinds de iPhone 5S. Het zou een goedkopere iPhone betreffen dan de iPhone 6S en iPhone 6S Plus, maar wel met dezelfde behuizing. Het toestel krijgt volgens geruchten de A8- en M8-chips die ook in de iPhone 6 te vinden zijn. Lees voor alle geruchten ook ons iPhone 5se-dossier.

apple watch marktleider

Nieuwe Apple Watch-bandjes

Het is onduidelijk of Apple al nieuwe Apple Watch-modellen gaat aankondigen. Daarvoor kan het bedrijf namelijk ook wachten tot september, wanneer het naar verwachting de iPhone 7 presenteert. Maar de mogelijkheid dat we er een glimp van opvangen, bestaat wel degelijk.

Logischer is dat Apple nieuwe bandjes voor de Apple Watch presenteert. Mogelijk komen er nieuwe kleuren voor de Sport-bandjes en de Hermes-banden. Verder wordt ook een zwarte versie van de Milanese Loop verwacht en bandjes van materialen die we nog niet hebben gezien.

Lees meer over Apple

Categorieën: Apple, Geruchten
Device: iPad Air 3

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Air 3
Apple iPad Air 3

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen