Facebook test links naar andere sociale media in profielen

Rutger Otto
19 februari 2017, 10:19
2 min leestijd
Facebook test links naar andere sociale media in profielen

Sommige gebruikers kunnen hun profiel van bijvoorbeeld Instagram, Twitter en Snapchat toevoegen aan hun Facebook-profiel. Ze zijn daarmee gemakkelijker op andere sociale media te vinden voor vrienden.

Lees verder na de advertentie.

Facebook links

De snelkoppelingen naar andere platformen komen gewoon op de profielpagina van Facebook te staan. Dat schrijft Matt Navarra van The Next Web op Twitter. Volgens hem testte Facebook de optie al eerder, maar verdween de mogelijkheid vorig jaar ineens. Nu is het weer veranderd en kan hij zijn accounts van andere sociale media aan zijn Facebook-account koppelen via de iOS-app.

Via de contactinformatie op je Facebook-profiel is het al langer mogelijk om sociale links in te stellen. Als je dat doet, komen ze echter niet duidelijk op je profiel te staan, zoals bij Navarra wel het geval is. De koppelingen verschijnen dan in vakjes onder je uitgelichte foto’s met in enkele gevallen icoontjes naar de verschillende netwerken erbij. TNW merkt op dat het waarschijnlijk aan je account afhangt of de knoppen op je profielpagina worden getoond. Ook op de computer zijn ze nog niet te zien.

Sociale infrastructuur

Het gaat op dit moment om een test van Facebook. Onduidelijk is of het bedrijf de mogelijkheid uitrolt over de hele wereld. Wat de reden van deze test is, is eveneens onbekend. Mark Zuckerberg, de baas van Facebook, publiceerde eerder deze week nog een 6000-woorden tellend artikel waarin hij de toekomst van zijn bedrijf uitlegt. Daarin heeft hij het onder meer over ‘het ontwikkelen van een sociale infrastructuur voor de gebruikers’. Misschien heeft dit er iets mee te maken.

Facebook vacatures

Facebook zet zich ook meer in voor bedrijven. Zo is het nu in de VS en Canada mogelijk voor bedrijven om vacatures direct met Facebookgebruikers te delen. Sollicitanten kunnen direct vanuit Facebook een formulier invullen als reactie. Lees hier meer over die nieuwe functie, die voorlopig nog niet in andere landen verschijnt.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: TNW
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen