250 miljoen iPhones in totaal verkocht
Redactie

Deze week viert de iPhone zijn vijfde verjaardag, op 29 juni 2007 was de allereerste iPhone verkrijgbaar. Nu, vijf jaar en een aantal modellen verder, is de iPhone niet meer weg te denken uit het dagelijks leven en heel veel mensen hebben een iPhone. Dat blijkt ook uit de verkoopcijfers; het onderzoeksbureau Strategy Analytics is er achter gekomen dat er in totaal maar liefst 250 miljoen iPhones zijn verkocht.

De markt veranderd

Bij veel verkochte iPhones hoort natuurlijk een hoge omzet voor Apple, Strategy Analytics schat de omzet voor Apple over de hele ‘iPhone familie’ op zo’n 150 miljard Amerikaanse dollar. De iPhone heeft overigens niet alleen de portemonnee van Apple voller gemaakt, volgens Business Insider heeft de iPhone ook heel wat andere veranderingen te weeg gebracht. Zo zou de iPhone ervoor gezorgd hebben dat bedrijven zoals Palm en RIM veel kleiner zijn geworden. De iPhone heeft ook een positieve invloed op de mobiele markt gehad volgens Business Insider, de iPhone heeft volgens hen concurrenten sterk geïnspireerd; denk bijvoorbeeld aan de Samsung Galaxy.

iphone 2007
Over twee dagen is de iPhone jarig, wees dan dus extra ‘aardig’ voor je iPhone want waarschijnlijk is de iPhone ook niet meer uit jouw leven weg te denken.

Via: Macrumors en Business Insider

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.