22 procent wil Android – iPhone blijft overheersen
Redactie

Naar aanleiding van een onderzoek in de Verenigde Staten waarin aan 4000 consumenten die in de komende drie maanden een smartphone willen aanschaffen gevraagd werd voor welk besturingssysteem zij zouden gaan, gaat het er steeds meer op lijken dat Google’s Android een grote bedrijging wordt voor de iPhone: 21 procent van de consumenten zegt namelijk het liefst een Android telefoon te willen kopen.

Die 21 procent is maar zeven procent minder dan de consumenten die een iPhone willen hebben; de iPhone heeft namelijk een aandeel van 28 procent. Andere besturingssystemen lijken voorlopig geen gevaar te vormen: Maar 18 procent zou voor een Blackberry gaan, en voor de Windows Mobile en Palm smartphone’s is al helemaal weinig animo.

Android groeit snel

Het mobiele besturingssysteem van Google is pas een jaar op de markt en heeft nu al een flink marktaandeel. Natuurlijk is het systeem nog minder in gebruik dan de iPhone, maar het is dan ook drie keer zo kort op de markt. Ook de tevredenheid over het besturingsysteem ligt hoogt: 72 procent van de gebruikers is tevreden over hun Android telefoon. Bij consumenten met de iPhone is dit nog hoger, namelijk 77 procent. Een grappig feit is dat over het Windows Mobile systeem slechts 25 procent van de gebruikers tevreden is volgens het onderzoek.

Android zal nog sneller gaan groeien doordat het een open systeem is; elke telefoonbouwer kan het besturingssysteem gebruiken in haar smartphones. Hierdoor komen er vele verschillende Android toestellen beschikbaar, terwijl er altijd maar één iPhone zal zijn.

Ik heb het gevoel dat Google’s Android in de komende jaren veel marktaandeel gaat overnemen van de huidige grote smartphone merken, en dat Android binnen enkele jaren het grootste smartphone systeem is. Heb ik het mis? Laat het weten in een reactie!

Bron: ChangeWaveResearch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.