‘Apple geeft kleinere iMac scherper 4K-scherm’
Redactie

Er zijn enkele geruchten opgedoken die melding maken van de aankondiging van een nieuwe versie van de 21,5 inch-iMac dit najaar. De kleinere iMac zou een 4K-scherm krijgen.

Hoewel er momenteel nog weinig content in 4K en 5K beschikbaar is, is het de verwachting dat dit de komende jaren fors toeneemt. Apple speelde hier eerder al op in door vorig jaar de 27 inch-iMac met een 5K-scherm te presenteren. Dat biedt vooral voordelen voor gebruikers die veel beeld bewerken: er is genoeg ruimte om meerdere vensters naast elkaar te gebruiken. Binnenkort krijgt de 21,5 inch-iMac wellicht ook een scherper display. De computer werd voor het laatste in 2013 van een update voorzien.

27-inch imac

21,5-inch iMac krijgt OS X El Capitan

De aankondiging van de vernieuwde iMac staat volgens de geruchten gepland voor het einde van oktober, waarna de eerste bestellingen begin november verzonden worden. Dit is tegelijkertijd met de release van de OS X El Capitan, de opvolger van Apples huidige besturingssysteem OS X Yosemite.

In de code van deze versie zijn aanwijzingen gevonden dat de 21,5-inch iMac uitgerust zal worden met een 4K-display met een resolutie van 4096 bij 2304 pixels. Dit is een forse verbetering ten opzichte van de huidige schermresolutie: 1920 bij 1080 pixels. Daarnaast krijgt de iMac waarschijnlijk een snellere Broadwell-chip en een display met een verbeterde kleurverzadiging. Ook aan boord is een verbeterde grafische kaart van Intel (Iris Pro Graphics 6200) en AMD (Radeon M380-M395X).

De verbeterde 21,5 inch-iMac wordt wel duurder dan de huidige versie, zoals ook het geval was bij de nieuwe 27 inch-iMac. De huidige versies van beide iMacs zijn echter ook nog steeds te koop.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.