‘iPhones krijgen in 2020 Touch ID onder het scherm en Face ID’

Lars Paijmans
5 september 2019, 13:34
2 min leestijd

Apple is druk bezig met het ontwikkelen van een vingerafdrukscanner die onder het scherm wordt geplaatst. De techniek wordt druk getest en is mogelijk al klaar voor de 2020 iPhones.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 2020 krijgt Touch ID onder het scherm

Dat schrijft Mark Gurman van Bloomberg, één van de meest betrouwbare bronnen als het om Apple-geruchten gaat. Volgens zijn bronnen gaan toekomstige iPhones zowel Touch ID als Face ID ondersteunen. Hierbij wordt de Touch ID-sensor volledig onder het scherm geplaatst, zodat de gebruiker zijn vinger op ‘een groot deel’ van het scherm kan leggen om zijn vingerafdruk te laten lezen.

Apple is lang niet de eerste die dit zou doen. Onder meer Samsung, OnePlus en Huawei hebben al smartphones uitgebracht waarbij een vingerafdrukscanner onder het display zit.

Qualcomm Touch ID

De eerste tests zijn positief: Apple zou de techniek werkend hebben gekregen in een iPhone, maar het is nog niet gelukt om deze op grote schaal te produceren. De kans is dus groot dat de 2020 iPhone Touch ID onder het scherm krijgt, maar als het bedrijf tegen moeilijkheden aanloopt, kan dit ook worden uitgesteld.

De terugkeer van Touch ID betekent overigens niet dat Face ID verdwijnt. Die techniek heeft de iPhone immers nog nodig om verschillende camerafuncties mogelijk te maken. Dat zou de reden zijn dat Apple beide technieken in toekomstige iPhones wil inbouwen.

Meerdere aanwijzingen

Het is niet de eerste keer dat we dit gerucht voorbij horen komen. Ook in mei dook een soortgelijk verhaal al op. Bovendien zouden de 2019 iPhones geen 3D Touch meer ondersteunen maar Haptic Touch, zodat Apple geen extra drukgevoelige laag meer onder het display hoeft te plaatsen.

Die laag zou het onmogelijk maken om vingerafdrukken door het scherm te lezen. Door deze laag weg te halen, is de weg vrij om volgend jaar deze Touch ID onder het display te introduceren.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen